Joe Rogan kommer till UFC-mästarens försvar: “Folk hade fifflat med vågen”

✔ Tycker att Charles Oliveira har blivit orättvist behandlad efter viktmissen för UFC 274!

Podcastern och UFC-kommentatorn Joe Rogan anser att Charles Oliveira, tidigare lättviktsmästare i UFC, har blivit orättvist behandlad.

UFC 276: Adesanya vs. Cannonier

Israel Adesanya (c) vs. Jared Cannonier
1.25 - 3.95
Bethard

“do Bronx” Oliveira blev fråntagen sin titel inför mötet mot Justin Gaethje på UFC 274 efter att han missade lättviktsgränsen med strax över 200g (0.5 lbs).

Fightern hade två försök på sig att klara vikten, och verkade mer överraskad än någon annan när vågen visade att han var överviktig vid sitt första försök. Trots ytterligare en timmes viktnedgång lyckades brasilianaren inte göra sig av med de extra grammen.

Det som gjorde situationen så förvånande är att fightern natten innan hade uppdaterat sina fans om viktnedgången och hävdat att han redan tagit sig ner till lättviktsgränsen på 155 lbs (ca 70.3 kg).

Rogan tror att UFC:s våg, som skiljer sig från den officiella våg som används av kommissionen vid invägningarna, varit felaktigt kalibrerad. På MMA-organisationens våg ska Oliveira alltså ha kommit in på rätt vikt, vilket resulterade i den ursprungliga förvirringen och den slutliga viktmissen.

– [Oliveira] är en väldigt, väldigt trevlig kille och han blev dåligt behandlad i sin senaste match, sade Rogan på The Joe Rogan Experience. Det var något strul med vågen. Folk hade fifflat med vågen. Det här är problemet med de digitala vågarna. Utländska fighters använder kilogram och i USA använder vi såklart pund.

– Dessa vågar är kalibrerade och sedan återställer utländska fighters vågen för att växla tillbaka till kilogram. Så det sabbar hela jävla kalibreringen. Han vägde in natten innan invägningarna och tänkte, “Jag är klar”. Sedan på morgonen dyker han upp för invägningen och är mer än ett pund över, och det är direkt relaterat till den här kalibreringsgrejen.

UFC-chefen Dana White har tidigare uppgett att de på grund av situationen inför UFC 274 nu kommer att ha en säkerhetsvakt som ser till att ingen justerar inställningarna på vågen utan tillåtelse, i syfte att förhindra att samma problem uppstår igen.

Det är UFC som styr och ställer över sina titlar och inte de lokala kommissionerna, något som innebär att beslutet att frånta Oliveira titeln för viktmissen är något som UFC ansvarar över.

Ifall det är så att Oliveira kom in på rätt vikt på UFC:s egna våg kan deras behandling av lättviktskungen därmed anses vara orättvis, särskilt med tanke på att chefen själv verkar vara av åsikten att vågen var felkalibrerad. Samtidigt lyckades resterande fighters på kortet, med ett undantag, klara vikten. Det talar givetvis inte till Oliveiras fördel.

“do Bronx” Oliveira kommer så småningom att få möjlighet att vinna tillbaka sin titel. White har bekräftat att Oliveira tävlar om den vakanta titeln härnäst, en möjlighet som han gjorde sig förtjänt av genom att avsluta Gaethje i den första ronden av huvudmatchen på UFC 274.

Håller du med Joe Rogan om att Charles Oliveira har blivit orättvist behandlad?

 


HETAST JUST NU


 

UFC 276: Adesanya vs. Cannonier

Alexander Volkanovski (c) vs. Max Holloway
1.52 - 2.55
Bethard

UFC 276: Adesanya vs. Cannonier 3 Juli

Helgen bjuder på storgala!!

Israel Adesanya (c) vs. Jared Cannonier
Alexander Volkanovski (c) vs. Max Holloway
Pedro Munhoz vs. Sean O’Malley
Jim Miller vs. Donald Cerrone

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

Bethard

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Charles OliveiraJoe RoganSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 57Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot


Söndag | 00:00 | UFC
1.37 - 3.21
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5712
Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot1.373.21
Neil Magny vs Shavkat Rakhmonov4.131.25
Josh Parisian vs Alan Baudot1.951.89
Thiago Moisés vs Christos Giagos1.422.95
Nate Maness vs Umar Nurmagomedov7.101.11
Chris Curtis vs Rodolfo Vieira1.632.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: Bellator 282

                                                                 
BellatorODDSSPELBOLAG
Gegard Mousasi match vinnare1.32
Johnny Eblen matchvinnare3.15
Cat Zingano match vinnare1.35
Pam Sorenson match vinnare3.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...