Joe Rogan känner sig kluven – om “låga” löner i UFC

✔ Tog nyligen hem REKORDSUMMA ✔ "Jag vet hur jävla farligt den här skiten är"

Veterankommentatorn och podcast-stjärnan Joe Rogan har samarbetat med UFC sedan 1997. Han har med egna ögon sett hur organisationen gått från ett företag med miljonbelopp i förluster till att bli en global framgångssaga.

I takt med att UFC har växt så har även organisationens fighters kommit att få allt större summor i lön. Många av organisationens fighters tycker dock att det finns en lång väg att gå och den senaste tiden har ett stort antal profilerade fighters offentligt kritiserat bland annat UFC-chefen Dana White.

Lätt tungviktsmästaren Jon Jones är en av dem som tagit ledningen i kritiken av UFC. “Bones” Jones har bland annat sagt att han tänker lämna ifrån sig sin världsmästartitel efter misslyckade löneförhandlingar i samband med en stormatch mot Francis Ngannou.


Relaterat till UFC och Joe Rogan:


Joe Rogan uttalar sig om löner i UFC

På sin podcast Joe Rogan Experience så kommenterade veterankommentatorn den rådande diskussionen om löner i UFC.

 – Jag tycker [UFC-fighters] borde få mer betalt, alla borde få mer betalt. Det är ett så galet sätt att tjäna pengar på. Jag tycker att de borde få mycket pengar som de möjligtvis kan.

Men det handlar också om affärer. Om [UFC] sliter så mycket som jag tror de gör just nu… Jag pratar inte ekonomi med dem, men jag vet att [Endeavor], de som äger [UFC] är väldigt illa däran. De sparkar folk. De flesta företagen har problem. Alla företag som sysslar med underhållning är åt helvete. Så vad ska de göra?

Den rådande pandemin har satt massor av käppar i hjulet för UFC. De har bland annat tvingats ställa in ett flertal galor och kan inte längre hålla evenemang med publik.

Rogan säger att tajmingen är fel för att fighters som Jones och topprankade welterviktaren Jorge Masvidal ska kräva mer i lön just nu.

 – Just nu så finns det antagligen mycket mindre pengar eftersom det inte finns någon livepublik. Och det finns en extremt stor summa pengar i det.

Rogan: Det finns kontrakt att förhålla sig till

Rogan säger att han också förstår UFC. Ett flertal fighters har signerade kontrakt att förhålla sig till och massor av matcher kvar innan de är i position att omförhandla.

 – Det finns fighters som kommit överens om vissa affärsuppgörelser. De har kommit överens om till exempel åtta matcher och en viss summa pengar per match. Sen blir de mer populära och vill omförhandla sin deal.

UFC svarar med “vi försöker endast hålla öppet [under pandemin]. Vi kommer inte omförhandla något alls. Du kan acceptera det eller inte, men såhär är det.”

Jag tror det handlar mycket om det.

Hade Rogan själv fått bestämma så hade han givit alla fighters en riklig summa.

När det kommer till mig som en människa som gillar fighting så vet jag hur jävla farligt den här skiten är. Man borde få en otroligt generös pengasumma för att gå in i buren och slåss framför miljoner av människor.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Joe RoganSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...