Joe Rogan om hur Nick Diaz revolutionerade sporten!

✔ Hyllar sättet Diaz fightas på! ✔ "Han gjorde något helt nytt"

Det finns många MMA-atleter som revolutionerat sporten med sitt sätt att fajtas på och hur man förbereder sig inför en match. En som gjort detta enligt UFC-kommentatorn Joe Rogan är den Stockton-baserade fightern Nick Diaz.

Diaz gör sin comeback på lördag den 25 september i ett returmöte mot forne welterviktsmästaren Robbie “Ruthless” Lawler. Deras första match var på UFC 47 för cirka 17 år sedan där Diaz gick vinnande ur striden. I den andra ronden lyckades han avsluta Lawler via TKO.

I dagsläget har Lawler en förlustsvit på fyra matcher i rad och senaste gången han vann var mot Donald Cerrone för över fyra år sedan. Senast vi såg honom tävla var i augusti förra året mot topprankade Neil Magny.

Diaz har inte tävlat på över sex års tid efter att han bland annat varit avstängd på grund av att ha testats positivt för marijuana. Det har under en längre tid diskuteras kring när han skulle göra sin comeback efter att hans avstängning gått ut, och nu får vi äntligen se honom tillbaka i buren denna helg på UFC 266.


HETAST JUST NU


Joe Rogan hyllar Nick Diaz sätt att fightas på!

Rogan pratade nyligen på sin podcast “The Joe Rogan Experience” om Diaz comeback och passade på att hylla honom inför matchen mot “Ruthless”. Enligt Rogan har Diaz sätt att fightas på revolutionerat MMA-världen och hur fighters väljer att lägga upp sina gameplans.

– Nick Diaz revolutionerade sporten med hans kondition som kan jämförs med en elitidrottare. Han gjorde något helt nytt, han försökte inte att slå dig med allt vad han hade utan han träffade dig med hälften av sin power – men dubbelt så många gånger.

– Du får ingen chans att andas och han kommer pressa och prata med dig hela tiden. Han gjorde så att du blev påverkad psykologiskt med din andning genom att ständig träffa dig och när han inser att du är skadad så kommer kroppsslagen och han börjar ösa på ännu mer.

Rogan lyfter även fram Diaz bakgrund som svartbälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu och hans otroligt tåliga haka.

– Utöver det så har han ett svart bälte i BJJ och riktigt bra försvar mot nedtagningar, en haka av stål och en ostoppbar vilja. Diaz-bröderna deltar i triathlons, det är en av anledningarna till varför de har så bra kondition.

– Det är därför de alltid är i sådan otroligt bra form. De blir aldrig trötta på samma sätt som alla andra blir, deras uthållighet är vansinnig!

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Nick DiazNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...