Joe Rogan slår tilllbaka och backar läkemedlet: “Måste jag stämma CNN?!”

✔ "Jag blev bättre ganska snabbt, bitch!"

UFC-kommentatorn Joe Rogan skapade nyligen spaltmeter när han fick covid och valde att bota sig med bland annat det kontroversiella läkemedel ivermektin.

På Instagram förklarade Rogan hur han tagit en cocktail av mediciner, inklusive ivermektin. Det är en medicin som kommit att skapa en het debatt kring dess effektivitet att bota covid.

Ivermektin är inte antiviralt och har inte godkänts av amerikanska Food and Drug Administration (FDA) som behandling för viruset. Det är dock godkänt som en medicin för att behandla parasitangrepp hos människor och boskap, något som gjort att Rogan fått utstå en hel del kritik och hån online.

Rogan har nu kommenterat kritiken och han frågar sig själv om han borde vidta rättsliga åtgärder för det som skrivits om honom.

 — Måste jag stämma CNN?! De hittar på massa skit, sade Rogan under ett avsnitt av sin populära podcast “The Joe Rogan Experience”. De fortsätter säga att jag tar avmaskningsmedicin för hästar. Jag fick det bokstavligen från en läkare. Det är ett amerikanskt företag. De vann Nobelpriset 2015 för användning hos människor, och CNN säger att jag tar avmaskningsmedicin för hästar. De måste veta att det är lögner.HETAST JUST NU


Joe Rogan fortsätter backa användandet av ivermektin

Ivermektin har kommit att bli populärt vaccin-motståndare, trots att flera varningar utlysts kring läkemedlet.

— Du är inte en häst. Du är inte en ko, skrev FDA på sin Twitter och refererade till forskning kring läkemedlet ivermektin. Sluta nu allihopa. Sluta.

Rogan fortsätter att backa läkemedlet och pekar på att han endast mådde dåligt i en dag när han fick covid. Han tog dock en rad av läkemedel, däribland monoklonala antikroppar som har visat sig vara effektiva i behandling av viruset.

 — Det som [kritikerna] inte lyft fram är att jag blev bättre, fortsatte Rogan. De försöker få det att verka som om jag gör någon galen skit som är helt ineffektiv och CNN sa att jag sprider desinformation.

— Det finns mycket spekulationer. En av spekulationerna handlar om tillstånd för akutanvändning av vacciner. För att det ska finnas ett tillstånd för akut användning får det inte finnas någon behandling för en sjukdom. Så eftersom denna behandling med ivermektin finns—och det finns andra behandlingar också… På grund av detta finns det en hel del motstånd kontra potentiella behandlingar och de låtsas som att de inte riktigt fungerar eller att de är konspirationsteorier.

— Det är den stora konspirationen, eller hur? Den stora konspirationen är att läkemedelsföretagen arbetar tillsammans för att försöka få alla som tar det här att se galna ut. Men det som är galet är, se hur bra jag blev! Jag blev bättre ganska snabbt, bitch.

I Sverige har Läkemedelsverket avrått från ivermektin som behandling för covid då det inte finns tillräckligt med vetenskapligt stöd för läkemedlets effektivitet. Alla i Sverige håller dock inte med om Läkemedelsverkets slutsats.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Joe RoganSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...