Joe Rogan slår tilllbaka och backar läkemedlet: “Måste jag stämma CNN?!”

✔ "Jag blev bättre ganska snabbt, bitch!"

UFC-kommentatorn Joe Rogan skapade nyligen spaltmeter när han fick covid och valde att bota sig med bland annat det kontroversiella läkemedel ivermektin.

På Instagram förklarade Rogan hur han tagit en cocktail av mediciner, inklusive ivermektin. Det är en medicin som kommit att skapa en het debatt kring dess effektivitet att bota covid.

Ivermektin är inte antiviralt och har inte godkänts av amerikanska Food and Drug Administration (FDA) som behandling för viruset. Det är dock godkänt som en medicin för att behandla parasitangrepp hos människor och boskap, något som gjort att Rogan fått utstå en hel del kritik och hån online.

Rogan har nu kommenterat kritiken och han frågar sig själv om han borde vidta rättsliga åtgärder för det som skrivits om honom.

 — Måste jag stämma CNN?! De hittar på massa skit, sade Rogan under ett avsnitt av sin populära podcast “The Joe Rogan Experience”. De fortsätter säga att jag tar avmaskningsmedicin för hästar. Jag fick det bokstavligen från en läkare. Det är ett amerikanskt företag. De vann Nobelpriset 2015 för användning hos människor, och CNN säger att jag tar avmaskningsmedicin för hästar. De måste veta att det är lögner.HETAST JUST NU


Joe Rogan fortsätter backa användandet av ivermektin

Ivermektin har kommit att bli populärt vaccin-motståndare, trots att flera varningar utlysts kring läkemedlet.

— Du är inte en häst. Du är inte en ko, skrev FDA på sin Twitter och refererade till forskning kring läkemedlet ivermektin. Sluta nu allihopa. Sluta.

Rogan fortsätter att backa läkemedlet och pekar på att han endast mådde dåligt i en dag när han fick covid. Han tog dock en rad av läkemedel, däribland monoklonala antikroppar som har visat sig vara effektiva i behandling av viruset.

 — Det som [kritikerna] inte lyft fram är att jag blev bättre, fortsatte Rogan. De försöker få det att verka som om jag gör någon galen skit som är helt ineffektiv och CNN sa att jag sprider desinformation.

— Det finns mycket spekulationer. En av spekulationerna handlar om tillstånd för akutanvändning av vacciner. För att det ska finnas ett tillstånd för akut användning får det inte finnas någon behandling för en sjukdom. Så eftersom denna behandling med ivermektin finns—och det finns andra behandlingar också… På grund av detta finns det en hel del motstånd kontra potentiella behandlingar och de låtsas som att de inte riktigt fungerar eller att de är konspirationsteorier.

— Det är den stora konspirationen, eller hur? Den stora konspirationen är att läkemedelsföretagen arbetar tillsammans för att försöka få alla som tar det här att se galna ut. Men det som är galet är, se hur bra jag blev! Jag blev bättre ganska snabbt, bitch.

I Sverige har Läkemedelsverket avrått från ivermektin som behandling för covid då det inte finns tillräckligt med vetenskapligt stöd för läkemedlets effektivitet. Alla i Sverige håller dock inte med om Läkemedelsverkets slutsats.

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Joe RoganSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL

Thiago Santos vs Jamahal Hill


3.25 - 1.37


7 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL12
Thiago Santos vs Jamahal Hill3.251.36
Vicente Luque vs Geoff Neal1.582.40
Zac Pauga vs Mohammed Usman1.751.99
Brogan Walker vs Juliana Miller1.612.25
Augusto Sakai vs Sergey Spivak2.801.45
Ariane Lipski vs Priscila Cachoeira1.582.40
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...