Joe Rogan svarar UFC – efter beskedet från Dana White

✔ "Ingen social distansering i en jäkla burfight"

Kommer den folkkäre komikern och UFC-profilen Joe Rogan vara en av kommentatorerna under nästa veckas UFC 249? Det är en fortsatt het fråga inom MMA-världen.

Rogan gick först ut och sade att han inte planerade att deltaga på den kontroversiella galan, som enligt uppgifter ska arrangeras på ett indianreservat i Kalifornien den 18 april – mitt under den rådande coronakrisen.

– Jag antar att någon kommer att kommentera galan – men jag kommer inte göra det, slog Joe Rogan fast i ett avsnitt av podcasten Joe Rogan Experience.

Kort därefter fick expertkommentatorn svar på tal av organisationens vd Dana White, som meddelade att Rogan visst skulle vara med i sändningen. UFC gick dessutom ut med följande besked om Rogan på sin officiella Instagram-sida:


LÄS MER: UFC 249 förlorar sin delade huvudmatch – ex-mästaren hoppar av

LÄS OCKSÅ: Dana White hyr privat ö – för att hålla UFC-matcher


Joe Rogan: “Vet inte ett skit”

I det senaste avsnittet av JRE reagerar nu Rogan på utvecklingen kring UFC 249.

– Vi vet inte var eventet ska äga rum. Jag håller på att försöka lista ut vad jag ska göra, om jag ska vara med eller inte. Jag vet inte var galan ska vara. Jag vet inte ens om det är i USA. Jag vet bokstavligen talat inte ett skit just nu. Jag har ingen information, säger Rogan.

UFC har själva försökt hålla arenan hemlig för UFC 249, som toppas av en interimtitelfight i lättvikt mellan de topprankade publikfavoriterna Tony Ferguson och Justin Gaethje. Hursomhelst har Rogan – som många andra – en hel del obesvarade frågor kring säkerheten för eventet, med tanke på coronavirusets framfart.

– Det är ingen social distansering i en jäkla burfight. De ligger över varandra och svettas i varandras munnar. Om Tony Ferguson fightas så kommer det definitivt bli blodigt. Alla som fightas mot Tony Ferguson ser ut som om de ramlat ut från ett tåg, så det kommer vara blodigt… säger Rogan och fortsätter:

– Vad händer om någon testar positivt (för coronavirus, reds. anm.)? Tänk om Justin Gaethje testar positivt, han ska möta Ferguson … Jag har en känsla av att om någon testar positivt, så sparkas denne från kortet. Jag borde inte säga sparkas, men tas bort från kortet. Jag skulle föreställa mig att det måste vara det rätta att göra. Då skulle du också behöva sätta personerna som jobbat med den fighterns träning i karantän och testa allihopa.


RELATERAT: Årets match? Här är trailern för Tony Ferguson vs Justin Gaethje!


 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttUFC 249

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara