Foto via MMAnytt.se

John Dodson vill återuppta bantamviktskarriären med ett möte mot Thomas Almeida

Den hyllade Thomas Almeida gick ytterligare en knockout-vinst förra helgen och han drar onekligen mycket uppmärksamhet till sig med sina prestationer. John Dodson är en som har noterat den unga fightern och har efterfrågat en match.

John Dodson känner sig sugen att visa vad han kan göra i sin nya viktklass bantamvikt genom att utmana en av de starkast lysande stjärnorna just nu. Dodson som misslyckades knipa Demetrious Johnsons flugviktsbälte två gånger valde att annonsera sin uppgång till bantamvikt efter andra försöket. Den förste som The Magician vill möta i sin nya viktklass är ingen mindre än den obesegrade Thomas Almeida.

Enligt Ariel Helwani ska Dodson ha smsat UFC:s matchmaker Sean Shelby och efterfrågat matchen.

Almeida har fått mycket uppmärksamhet efter sina fyra matcher i UFC. Han har i varje match gjort sig förtjänt av UFC:s Fight Night-bonus vilket säger en del om hans otroliga prestationer. Almeida gick senast den, för motståndaren, förödande knockout-vinsten mot Anthony Birchak förra helgen och han berättade efter matchen att siktet är riktat på UFC-guld.

Dodson är ännu inte rankad i UFC:s bantamvikt men har ändå ett par meriter på sitt 17-7 matchfacit som ger honom goda chanser att ta sig in på listan. Bland annat har han besegrat den nuvarande bantamviktsmästaren TJ Dillashaw för tre år sedan med en knockout redan i första ronden.

Får Dodson sin vilja igenom och kan fortsätta sin bantamviktskarriär med en vinst över Almeida dröjer det troligtvis inte länge förrän han får chansen att återigen möta Dillashaw. Almeida är i sin tur heller inte långt ifrån sin chans på bantamviktsguld.

Vad tror du, Dodson vs Almeida – intressant match?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Anthony BirchakJohn DodsonSenaste NyttThomas AlmeidaTJ Dillashaw

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • Jesper
    12 November 2015 at 10:57

    Detta är något jag verkligen skulle vilja se!

  • Svara