Stjärndomaren ryter ifrån – efter horribla stoppet på UFC Norfolk

✔ "Vad f*n tittar du på?!"

Helgens UFC-gala skulle egentligen handla om en nykrönt flugviktsmästare, men med facit i hand vet vi att så inte blev fallet. Inte bara på grund av att vinnaren Deiveson Figueiredo missade vikten – en domare stal istället de flesta rubrikerna.

Matchen mellan Ion Cutelaba och Magomed Ankalaev hann knappt börja innan den tog slut. Ankalaev träffade Cutelaba med ett slag som verkade skaka “The Hulk”.

Moldaven höll sig dock stående och såg ut att försöka lura in Ankalaev genom att spela mer skadad än vad han egentligen var. Tyvärr så lurade Cutelaba även domaren – som valde att bryta matchen till Cutelabas, och publikens burop.

LÄS MER: Raseri efter domarens dundertabbe – stoppar matchen för tidigt!

Nu får domaren Kevin MacDonald skarp kritik av stjärndomaren “Big” John McCarthy. McCarthy har varit domare i över 20 år och har varit pensionerad sedan ett par år tillbaka.

Han gick hårt åt MacDonald som kallade stoppet horribelt och menar att MacDonald hade tur som inte fick en smäll.

“Man måste låta de fightas. Han svarar ju med slag, han slåss! Cutelaba ramlade aldrig ihop eller mot buren, han vickade bara på sin överkropp,” sade McCarthy.

“Vad är det du tittar på?”

Vidare berättar McCarthy att man inte kan stirra sig blind på överkoppen i sådana situationer. Något som är viktigt för att avgöra om figthern överdriver, eller faktiskt är skadad, är att kolla på benen.

Om fightern fortfarande har en stabil bas är chansen stor att hen fortfarande är med i matchen.

“Man måste ta ett steg tillbaka och kolla på helheten, på basen. Det säger mig allt jag behöver veta om fightern.”

Håller du med John McCarthy?

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara