Klockrena inslaget: Här roastas UFC – av populäre TV-komikern!

✔ Dana White ger svar på tal ✔ "Tycker han är rolig, men ..."

UFC blev nyligen den första stora amerikanska sportligan att återvända efter coronauppehållet. Nu roastas den världsledande MMA-organisationen av TV-komikern John Oliver.

Det är i det senaste inslaget av talkshowen Last Week Tonight with John Oliver som programledaren snackar om sportvärlden – och kommenterar förra veckans UFC-händelser. Förutom att påpeka hur tre personer testade positivt för covid-19 inför UFC 249, lyfter Oliver även organisationens nya privatö – som har börjat kallas för “Fight Island”.

– Han (UFC:s vd Dana White, reds. anm.) valde inte ens det mest uppenbara namnet för en ö till för att arrangera UFC-matcher, som helt enkelt hade varit “UF-Sea”. Kolla på mig, Dana! Varför kallade du den inte bara för “UF-Sea”? Det är perfekt, säger John Oliver bland annat.

Se hela inslaget nedan!


LÄS MER: Ronaldo “Jacare” Souza testar positivt för corona – inför UFC 249

LÄS OCKSÅ: Testade positivt för covid-19 – här minglar UFC-fightern med flera andra


John Oliver får svar på tal av Dana White

Dana White fick snabbt syn på inslaget – och reagerade genast på vad som sades.

– Jag gillar John Oliver, jag tycker han är rolig, skriver Dana White på Instagram och fortsätter:

– Men det här är ett perfekt exempel på hur man kan kontrollera narrativet genom att vara selektiv med fakta. Vi gjorde ungefär 1100 tester (för coronavirus), bara tre av dem var positiva, det var en fighter och hans två tränare och vi hade tre event INTE ett.


RELATERAT: TV-profilens bisarra UFC-teori: “Blev förvånad”


 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Dana WhiteSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara