Johnny Walker utmanar Francis Ngannou: “Jon Jones är rädd – inte jag”

✅ Supertalangen redo att gå upp till tungvikt! ✅ "Vill imponera på fansen ..."

Trots att han bara har gått tre matcher i UFC, så har den brasilianske knockoutmaskinen Johnny Walker snabbt blivit en stor stjärna. Walker, som tävlar i 93-kilosklassen, har vunnit via knockout varenda gång han klivit in i oktogonen – och många snackar redan om honom som ett stort hot för mästaren Jon Jones.

Walker vann senast över Misha Cirkunov med ett brutalt flygande knä – en seger som gav honom en tolfteplats i UFC-rankingen. Sedan mars har han emellertid varit borta på grund av en skada, men det var inget som uppstod under själva matchen. Walker skadade nämligen axeln precis efteråt när han skulle fira vinsten – genom att göra masken i buren.

“Folk kommer säga att jag är kaxig”

Nu är den 27-årige supertalangen dock på god väg tillbaka och han är redo att möta precis vem som helst i sin nästa fight.

– Målet i sikte är mästaren, så jag kommer fightas mot vem de än ställer framför mig, det spelar ingen roll, säger Johnny Walker till MMA Fighting och fortsätter:

– Jag vill inte låta kaxig, men mitt mål är betydligt större än det här. Folk kommer säga att jag är kaxig, att jag snackar om att spöa upp alla. Men mitt mål är att bli mästaren så jag måste slå alla de här grabbarna först.

Planerade att hoppa in i buren – polisen fick honom att tänka om

Vad gäller Jones är Walker självsäker över sina chanser i en titelfight redan nu. Han funderade faktiskt på att storma buren och utmana mästaren på UFC 239, där han satt cageside i T-Mobile Arena i Las Vegas – medan “Bones” försvarade bältet med en jämn poängvinst över Thiago Santos .

– Men det var så många poliser vid varje hörn av oktogonen, säger han med ett skratt.

Walker fortsätter:

– Om Jones fightas mot mig som han gjorde mot Santos, så skulle han bara klara sig en rond. Men han kommer inte fightas sådär. Jag vet att han är kapabel att gå fem actionpackade ronder med mig. Det kommer bli årets bästa match. Det är upp till honom, dock – jag är 100 procent redo.

Jon Jones har ingen lust att ta matchen – just nu

Brasilianaren är däremot beredd på att han kan behöva vänta innan en chans mot Jones dyker upp. Mästaren har själv avfärdat den föreslagna matchningen på sociala medier – åtminstone för närvarande.

“Ni vill att jag ska fightas mot någon som är okänd för den generella allmänheten och som inte ens har mött någon i topp 10 än? Tänk på saken. Dessutom, om jag slår honom i december – vad skulle alla då ha att se fram emot?” skriver Jon Jones på Twitter:

– Han har ju rätt, medger Walker. Jag har ännu inte gjort mycket i UFC. Men det finns inte många som skulle ge mig någon större utmaning. Jag behöver inte besegra någon topp 5-rankad. Folk snackar för mycket skit. Folk säger att jag inte har jiu-jitsu, att jag inte har någon brottning. De säger att jag måste möta en brottare. Den senaste brottaren jag fightades mot klarade sig i fem sekunder. Jag är redo för Jon Jones och jag vet att jag skulle bli en stor utmaning för honom. Jag tror han är rädd att förlora mot någon okänd.

“Vill imponera på fansen – genom att besegra Francis Ngannou”

Det har länge pratats om potentiella superfights i tungvikt för Jones, men han har ännu inte varit villig att ta det steget. Vissa indikationer pekar på att en tredje fight mot rivalen Daniel Cormier skulle kunna bli av härnäst, om han vinner returmötet mot Stipe Miocic. Dock är det även mycket möjligt att den matchen isåfall bokas i lätt tungvikt.

Walker, däremot, är själv redo att ta en fight i tungviktsklassen redan nu – och han föreslår en match mot den kraftfulla bjässen Francis Ngannou.

– Jag vill imponera på fansen genom att besegra Francis Ngannou. Han är en maskin. Han imponerade så många med sin slagkraft, sättet han avslutar sina matcher. Folk är rädda för att möta honom – men inte jag. Vi har lika mycket krut i nävarna. Jag gjorde testet på UFC Performance Institute. Jag hade nyligen opererat mig och jag fick nästan samma siffror som honom, så jag har samma power eller kanske ännu bättre. Jag kan definitivt slå honom, säger Walker.


LÄS MER: Johnny Walker vill möta Alexander Gustafsson!

LÄS OCKSÅ: Svaret – efter talangens utmaning: “Svårt att ta det seriöst …”


Vad säger ni läsare – vill ni se Johnny Walker gå upp till tungvikt och möta Francis Ngannou? Och vem skulle egentligen vinna om de gjorde upp i buren? Dessutom: Är Walker ett hot mot Jon Jones? Kommentera nedan!

Kategorier
Johnny WalkerSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...