Jon "Bones" Jones

Jon Jones klar för ny titelmatch på UFC 235 i Las Vegas

✅ "Bones" redan bokad för nytt titelförsvar - återvänder i mars

En vecka har gått sedan Jon Jones tog sig tillbaka till tronen och nu har stjärnan redan bokats in för sitt nästa titelförsvar. “Bones” kommer nämligen ta sig an topp 3-rankade Anthony Smith på UFC 235, som äger rum i T-Mobile Arena i Las Vegas den andra mars.

UFC:s vd Dana White avslöjade nyheten för TMZ och källor till MMAnytts Damon Martin kan även bekräfta att titelmatchen är verbalt accepterad av bägge parter.

Det enda som kan sätta käppar i hjulen är om Jones inte skulle få någon MMA-licens i Nevada. Den 29 januari väntas hans ärende tas upp av kommissionen.

– Senare denna månad kommer Jon Jones ansöka om licens från NSAC, så att han kan tävla på UFC 235 i Las Vegas, Nevada den andra mars, sa White till TMZ och fortsatte:

– Förutsatt att han godkänns och får sin licens, så kommer Jones försvara sitt bälte i lätt tungvikt mot Anthony Smith i en femrondare som blir huvudmatchen i T-Mobile Arena.

Jon Jones Lionheart

Jon Jones vs. Anthony Smith blir huvudmatchen på UFC 235. Om kommissionen i Nevada ger Jones en MMA-licens, det vill säga…

Har steroidrester i kroppen

Jones (23-1, 1 NC MMA, 17-1, 1 NC UFC) gjorde senast comeback till buren efter sin andra dopingavstängning och avslutade svenske Alexander Gustafsson på nyårsgalan UFC 232. Det vakanta bältet stod på spel i returmötet, då den tidigare dubbelmästaren Daniel Cormier valde att stanna i tungvikt för närvarande.

Inför UFC 232 var det mycket skriverier om Jones dopingtest, då han har testat positivt för rester av den anabola steroiden Turinabol i flera dopingkontroller under de senaste månaderna. USADA likväl som oberoende experter kom till slutsatsen att resterna ligger kvar från förseelsen som Jones blev avstängd för efter sin returmatch mot Cormier i juli 2017, men NSAC måste själva utreda ärendet innan de kan ge honom en licens att tävla i delstaten.

Detta gjorde att UFC 232, som ursprungligen var tänkt att äga rum i Las Vegas, flyttades till Los Angeles, Kalifornien på endast sex dagars varsel – eftersom CSAC redan var väl införstådda i Jones situation sedan tidigare och därför var villiga att låta honom fightas där istället.

Tre raka vinster mot toppfighters

Smith (31-13 MMA, 7-3 UFC) är utan tvekan divisionens mest förtjänta titelutmanare i nuläget. Efter att ha gått upp en viktklass etablerade sig “Lionheart” snabbt som en toppfighter med brutala knockoutvinster över två tidigare mästare – först Rashad Evans och sedan topp 10-rankade Mauricio “Shogun” Rua.

Därefter bevisade Smith att han även kunde mäta sig med dagens toppskikt, när han ströp ut Volkan Oezdemir som vid tillfället rankades på andra plats i den lätta tungvikten.

Med tre raka segrar i ryggen är Smith nu rankad på tredje plats i divisionen.

UFC 235: Jon Jones vs. Anthony Smith – uppdaterat matchkort

UFC 235: Jones vs. Smith ser ut att bli en riktigt spännande gala. Kolla in det rådande matchkortet nedan!

  • Titelmatch i lätt tungvikt: (C) Jon Jones vs. #3 Anthony Smith
  • Weltervikt: #6 Robbie Lawler vs. Ben Askren
  • Kvinnlig stråvikt: #7 Tecia Torres vs. Weili Zhang
  • Weltervikt: Diego Sanchez vs. Mickey Gall
  • Kvinnlig bantamvikt: #2 Holly Holm vs. #7 Aspen Ladd
  • Fjädervikt: #6 Jeremy Stephens vs. #14 Zabit Magomedsharipov
  • Lätt tungvikt: #11 Ovince Saint Preux vs. #14 Misha Cirkunov

Vad tror ni läsare – har Anthony Smith någon chans, eller blir det ännu en dominant vinst för Jon Jones? Kommentera!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC 235

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara