Jon Jones avslöjar miljonbeloppen som diskuteras med UFC

✔ "Alldeles för lite" ✔ Derrick Lewis är villig!

Ex-mästaren Jon Jones är i hård förhandling med UFC inför en potentiell supermatch med tungviktskungen Francis Ngannou.

Samtalet mellan parterna går långt ifrån så smidigt som fansen hade kunnat hoppas på. “Bones” Jones har hotat med att lämna UFC och bett om att få sparken medan UFC-chefen Dana White antyder att ex-mästaren är rädd för mötet.

I grund och botten så handlar allt om pengar. Jones har länge känt sig underbetald och jämför sig själv med bland annat boxningsvärldens giganter som drar in belopp som MMA-fighters bara kan drömma om.

 – Jag anser att jag var sjukt underbetald när jag var i tjugoårsåldern, skrev Jones på sin Twitter. Jag tänker inte ens klaga på det, jag ville bara att framtiden går rätt till.

Enligt Jones så fick han runt två miljoner dollar per match när han var i tjugoårsåldern, över sjutton miljoner kronor.

 – Jag har jobbat röven av mig i flera år. Hjärnskakningar, operationer, slagit mot de tuffaste som UFC hade att erbjuda och fick ungefär två miljoner per match. Jag försöker bara få betalt.

Det har dock varit oklart vilka summor som diskuterats för en supermatch mot Ngannou, men nu ger Jones en fingervisning.

 – Jag hade ett kort telefonmöte med UFC:s advokat för några dagar sedan. Som det ser ut nu så sade jag till honom att allt mellan 8-10 miljoner dollar är alldeles för lite för en match av denna storlek. Det är allt som diskuterats hittills.

En lön på tio miljoner dollar skulle ge Jones ett tillskott i kassan på över 87 miljoner kronor, men Jones vill ha mer från UFC.


MISSA INTE


UFC: Jon Jones vs Francis Ngannou

En supermatch mellan Jon Jones och “The Predator” Ngannou skulle utan tvekan vara en av de största i organisationens historia.

“Bones” är vida ansedd att vara en av historiens absolut främsta fighters och Ngannou är hetare än någonsin efter sin knockout-vinst över Stipe Miocic.

Om UFC inte är villiga att betala Jones så finns det dock alternativ. UFC-chefen nämnde bland annat en returmatch mellan Ngannou och topprankade Derrick “The Black Beast” Lewis. De möttes i en händelselös och starkt kritiserad huvudmatch i juli 2018 som Lewis slutligen vann via domslut.

“The Black Beast” håller självklart ett öga på de offentliga förhandlingarna mellan Jones och UFC. När Jones började prata siffror tog Lewis till Twitter för att ge sin syn på saken.

Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara