Jon Jones avslöjar sina stora planer: “Kommer inte tillbaka”

✔ "Dags att någon annan får chansen"

Den förre detta UFC-mästaren i lätt tungvikt Jon “Bones” Jones har bekräftat i en intervju som kom ut den 31 december att han inte har några avsikter att återvända till lätt tungvikt.

Jones gav ifrån sig titeln under sommaren 2020 och påbörjade en flytt upp till tungvikt. Just nu är UFCs tungviktsmästare Stipe Miocic inplanerad att möta Francis Ngannou i början av 2021. UFC-chefen Dana White har sagt att de planerar att låta Jones ta sig an vinnaren.

Jones har i sin tur meddelat att flytten till tungvikt är ett permanent drag. Han har inget intresse av att komma tillbaka till den viktklass som han så länge dominerade.

– Anledningen till att jag bestämde mig för att överge lätt tungviktsbältet och inte klamra mig fast vid titeln var för att jag visste att min flytt till tungvikt skulle ta väldigt lång tid.

– Jag ville inte vara en av de atleterna som slöar ner divisionen. Jag kände att jag redan har haft bältet under en lång tid och förstört andras drömmar om att bli lätt tungviktsmästare. Nu är det dags att någon annan får chansen.

Jones nämner också att han inte ville vara självisk.

– Det var ett korrekt beslutet att ta för alla andras skull. Det är lätt att vara egoistisk och låta de andra titelutmanarna vänta. Men att fortsätta vara mästare och gå ut med lögner om att jag kommer tillbaka var inte aktuellt. Jag kommer inte tillbaka till lätt tungviktsdivisionen.


HETAST JUST NU


Jones om tungviktstiteln och den nyfunna motivationen

Det är ännu oklart hur länge Jones kommer att stanna kvar i tungviktsklassen. Enligt honom själv så ser han dock slutet på sin karriär, men först efter att han vunnit bältet och försvarat titeln ett par gånger.

– Jag har känt mig så levande i min träning sedan beslutet om att byta viktklass. Det har varit så inspirerande och motiverande, en helt underbar känsla! Detta kommer visa sig i mina matcher och leda till dominanta segrar.

– Jag hade älskat att vinna tungviktstiteln, försvara den två eller tre gånger mot toppen av divisionen innan jag väljer att byta karriär.

 

 

Kommer Jon “Bones” Jones vinna tungviktstiteln?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Dana WhiteFrancis NgannouJon JonesNyheterSenaste NyttStipe Miocic

Svara