VIDEO: Jon Jones börjar bulka upp inför tungviktsdebuten

✔ "Sakta men säkert" ✔ Vem möter Jones i sin tungviktsdebut?

Ex-mästaren Jon Jones siktar in sig på tungviktsklassen och har nu börjat bulka upp. Den 193 cm långa “Bones” Jones postade nyligen en video där han kör 5×5 knäböj med närmare 125 kg.

En ökad muskelmassa kommer säkerligen att behöva när han går från motståndare som väger in under 93.4 kg kontra tungviktare på upptill 120.2 kg.

 – Sakta men säkert, skriver Jon Jones på sin Twitter.


Relaterat


Vem möter Jon Jones i sin tungviktsdebut?

Det är ännu oklart vem Jones kommer att möta i sin tungviktsdebut. Han har tidigare utmanat Francis Ngannou och fått matchen accepterad av knockout-kungen.

Enligt UFC-chefen Dana White så står dock Ngannou näst för en titelchans mot den regerande mästaren Stipe Miocic. White har dock sagt att en omedelbar titelchans för Jones inte är en helt främmande tanke.

“Bones” är nästintill obesegrad i sin MMA-karriär men har haft kniven mot strupen under sina två senaste titelförsvar. Trots detta så är Jones rankad etta på UFCs pound-for-pound-ranking. En framgångsrik karriär även i tungviktsklassen skulle cementera hans plats i historieböckerna för alltid.

Såhär ser topp 10 ut i tungviktklassen ut för tillfället:

  1. Francis Ngannou
  2. Curtis Blaydes
  3. Daniel Cormier
  4. Jairzinho Rozenstruik
  5. Derrick Lewis
  6. Alistair Overeem
  7. Junior Dos Santos
  8. Alexander Volkov
  9. Augusto Sakai
  10. Walt Harris

Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara