Jon Jones bror avstängd för prestationshöjande preparat

Det slog ner som en bomb när det uppdagades att Jon Jones, en av tidernas bästa fighters, hade testats positivt i ett dopingtest. Nu har det visat sig att han inte är den enda i sin familj som pissat rött.

Det verkar som att talesättet att en olycka kommer sällan ensam stämmer väldigt väl för familjen Jones. Jon Jones (22-1) äldre bror Arthur Jones, som spelar för NFL-laget Indianapolis Colts, har stängts av i fyra matcher för att ha använt sig utav prestationshöjande preparat.

Beskedet kom från Colts idag, bara två och en halv vecka efter att Jones tvingats dra sig ur sin match mot Daniel Cormier (18-1) för ett misslyckat test.

Det har inte kommit ut några uppgifter på vilka preparat Arthur Jones har stängts av för och ifall det finns några kopplingar till den yngre broderns fall. Men man kan tänka sig att det här inte ser bra ut för lätt tungviktaren.

Daniel Cormier var inte sen med sin reaktion:

Hur tror ni att det här kommer påverka Jones fall?

Foto: Mazdak Cavian

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Jon JonesNyheterSenaste Nytt
10 Kommentarer
 • p.MAX9999999
  22 July 2016 at 11:36

  Haha 4 matcher… Btw så är NFL är lite lustiga. När Ray Rice knockade den där tjejen i hissen fick han två matchers avstängning :p

  • John Sjöström
   23 July 2016 at 12:21

   Är man idrotts-stjärna i USA så kan man komma undan med alla typer av brott. Allt från droger och köra på gravida kvinnor, till misshandel och våldtäkt.

   • Bones
    23 July 2016 at 02:03

    Japp, tydligen även brutala mord som OJ Simpson kom undan med.

 • Jon Jonen Engqvist
  23 July 2016 at 09:45

  “You can do anything but never go against the family.”

 • MMAkungen
  23 July 2016 at 09:56

  “Hur tror ni att det här kommer påverka Jones fall?”

  Förhoppningsvis så är de väl två olika individer?? Och bör således “påverkas” utifrån vad de som individer har gjort?
  Eller hur menar du med frågan?

  • Jan Ahmadi
   23 July 2016 at 11:49

   Min första reaktion var väl att i allmänhetens ögon så kommer detta ses som något form av bevis som pekar på Bones skuld. Speciellt ner de bygger upp ett försvar som ska grunda sig i att han inte gjort något medvetet fel. Skulle även kunna tänka mig att den domare eller komission som får höra Jones försvar på något vis påverkas av det här, speciellt om det visar sig vara liknande substanser. Men jag håller med dig om att folk borde vara objektivare än så och hålla fallen separat. Är däremot nyfiken på reaktionerna i det avseendet.

 • jensejense
  23 July 2016 at 11:05

  Men doping inom idrott ser de strängt på (såvida det inte är internationella tävlingar där de dopar sig mer än hela östblocket tillsammans) fyra matcher = någon form av otillåten smärtstillande eller liknande

 • Headown
  23 July 2016 at 11:31

  “Its all in the family..”

 • KoMaCarpe
  23 July 2016 at 12:08

  I called it!

 • Fred
  23 July 2016 at 02:49

  Verkar vart mer än en mandel i mammas gröt…

 • Svara