Jon Jones bryter tystnaden efter dopingskandalen

Jon "Bones" Jones uttalar sig för första gången sedan nyheten om det positiva dopingtestet.

Förra veckan avslöjades det att UFC:s lätta tungviktsmästare Jon Jones var dopad i returmatchen mot Daniel Cormier på UFC 214, när det stod klart att han testade positivt för steroiden Turinabol.

LÄS MER: Jon Jones testar positivt igen – var dopad under UFC 214

Sedan dess har Jones hållit sig i skuggan, medan managern Malki Kawa har tagit intervjuer och försvarat honom. Nu uttalar sig “Bones” dock för första gången sedan avslöjandet, med ett kort inlägg på Twitter.

LÄS MER: Daniel Cormier om Jon Jones: “Jag vet inte vad jag ska tänka längre”

Undersöker situationen närmare

Jones och hans team inväntar just resultatet på B-testet, som för närvarande är under analys. Vidare kommer de bland annat undersöka hans kosttillskott för att se om han kan ha fått i sig substansen på så sätt.

Pound-for-pound-ettan, som förra året testade positivt för östrogenblockerare och dessutom har varit inblandad i en rad andra skandaler, riskerar nu mellan två och fyra års avstängning och kommer sannolikt bli av med UFC-bältet ännu en gång.

LÄS MER: Alexander Gustafssons stenhårda kritik mot Jon Jones: “Förstör hela sporten”

Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
2 Kommentarer
 • Lallarn
  28 August 2017 at 05:39

  Jobbigt att ni börjat med facebook-kommentarer. Hälften bara gnäller över click baiting (87% verkar inte ens veta vad det betyder) och den andra hälften taggar sina polare.

  • Lallarn
   28 August 2017 at 05:40

   Även om den andra delen såklart är bra för er.

  Svara