Jon Jones – en skugga av sitt forna jag? Teorin förklarar varför

✅ MMA-profilen: "Det är en annan Jon Jones ..."

Jon Jones har länge varit en av världens allra mest dominanta MMA-fighters. Men i helgen blev mästarens titelförsvar på UFC 239 en riktig rysare. Han var nämligen väldigt nära att förlora femrondaren mot Thiago Santos – som kom in som en enorm underdog.

Så hur kommer det sig att “Bones” – som rankas som världens bästa UFC-fighter oavsett viktklass – kunde få det så tufft mot en fighter som Santos?

MMA-profilen Chael Sonnen har en förklaring:

– Det är en annan Jon Jones. Glöm inte, Jon Jones är inte dopad längre. Om vi ska straffa och stänga av fighters för att de dopar sig, baserat på uppfattningen att dopningen hjälper dem – då måste vi förstå att det kommer gå sämre för dem om vi tar bort de prestationshöjande medlen. Vi måste helt enkelt acceptera det. Så du tittar på en Jon Jones som är en försämrad version av sig själv. Han måste börja om från början, säger Chael Sonnen bland annat i en video på sin YouTube-kanal.

Sonnen hade själv Santos som segrare i den jämna titelmatchen.

– En domare såg det som jag gjorde och gav vinsten till Santos, de andra två den till Jones, fortsätter han.

Kolla in hela videon ovan!


LÄS MER: Avslöjar: Så många gånger har Jon Jones testats för doping

LÄS OCKSÅ: Jones och Santos båda i rullstol – efter jämna titelmatchen på UFC 239


Håller ni med Chael Sonnen? Är det en annan Jon Jones vi ser – nu när han testas för doping oftare än någon annan UFC-fighter? Kommentera!

Kategorier
Chael SonnenJon JonesSenaste NyttUFC 239

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara