Jon Jones storbråk med UFC fortsätter: “Riv mitt kontrakt!”

✔ GÅR LOSS - efter Dana Whites påstående ✔ "Jävla lögnare - behöver inte den här skiten"

Bråket mellan UFC-mästaren Jon Jones och organisationens vd Dana White har nått nya höjder. Bägge två menar att den andre ljuger – och det har nu gått så långt att “Bones” ber om att släppas från sitt kontrakt.

Allt började eskalera när White påstod att Jones krävde en “absurd summa pengar” för den föreslagna supermatchen i tungvikt mot knockoutmaskinen Francis Ngannou. Detta var dock inte sant, enligt Jones – som menade att White spred rena lögner.

UFC-bossen stod dock på sig och menade nyligen att Jones ska ha bett om lika mycket som den tidigare WBC-mästaren i boxning, Deontay Wilder, tjänade för sin rematch mot Tyson Fury.

– Han sa till min advokat att han vill ha lika mycket som Deontay Wilder tjänade. Jag tror det var 30 miljoner dollar som Deontay Wilder tjänade, sa Dana White nyligen till reportrarna på plats inför nattens UFC-gala i Las Vegas.

White påstod vidare att det ska finnas SMS från Jones – som bevisar att det han säger är sant.

– Det är inte som att jag inte kan bevisa att det jag säger är sant. Vi har textmeddelanden från honom, men jag kommer inte göra det. Jag kommer inte ge ut hans textmeddelanden till pressen.


LÄS MER: Dana White svarar – efter Jon Jones lönekrav: “Absurd summa”

LÄS OCKSÅ: Jon Jones till rasande attack mot Dana White: “Fullständigt skitsnack”


Jon Jones till motattack: “Föreslog aldrig ens ett nummer”

Nu svarar en ilsken Jones på Whites senaste kommentarer – och han håller inte tillbaka. “Bones” går loss med ett flertal tweets där han fortsätter hävda att UFC-bossen far med osanning.

Inläggen följer nedan (via Twitter):

“Om du tänker stå fast vid dessa lögner, så tänker jag fortsätta försvara mig. Snälla be din advokat Hunter Campbell släppa de där textmeddelandena.”

“Var inte en jävla lögnare, mitt rykte har redan drabbats tillräckligt. Jag behöver inte den här skiten, Dana. Jag bad aldrig om Deontay Wilder-siffror. Men eftersom Deontay Wilder tjänar 30 miljoner dollar, vad sägs om hälften av det som en kompromiss? När du ändå sa att jag är den bäste någonsin och allt.”

“Jag tjänar inte ens hälften av hälften av vad Deontay Wilder tjänar. Om mitt rykte får dig att undervärdera mig så här mycket, släpp mig då bara från mitt UFC-kontrakt helt och hållet. Jag är säker på att någon promotor någonstans mer än gärna plockar upp mig.”

“Och om jag ville jämföra min lön med någon annan, så skulle jag jämföra med mina bröder. Jag ser första hand hur NFL behandlar sina mästaratleter, det är en stor skillnad. Jag har hållit munnen stängt hela min karriär.”

“Tjänar jag mer än fem per fight? Ja. Borde jag nöja mig med den siffran för mina supermatcher? Nej. Om du inte håller med mig så kan du helt enkelt inte business. Jag bad definitivt inte om 30, föreslog aldrig ens ett nummer.”


RELATERAT: Jon Jones “chockad” – kan lämna ifrån sig UFC-bältet


 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara