Dana White släpper uttalande – om Jon Jones

✔ Lämnar ifrån sig världstiteln - då reagerar UFC-bossen

Jon Jones är inte längre UFC:s lätta tungviktsmästare. I alla fall om man ska tro honom själv. För bara några dagar sedan gick han nämligen ut och meddelade att han tänker lämna ifrån sig sin lätta tungviktstitel.

Detta efter en omfattande lönedispyt med organisationen, som uppstod i samband med förhandlingar kring en eventuell supermatch mellan Jones och den fruktade tungviktaren Francis Ngannou.


LÄS MER: Jon Jones lämnar ifrån sig UFC-titeln!

LÄS OCKSÅ: Här får Jon Jones nog – läxar upp demonstranter


Jones menar att UFC inte vill betala honom det han är värd, och föreslår nu istället att Dominick Reyes och Jan Blachowicz gör upp om titeln, eftersom han inte själv ser någon vinning i att fortsätta fightas för världens största fightingorganisation.

Dana White om Jon Jones: “Sanningen är att …”

Nu väljer Dana White att kommentera Jones utspel – och UFC-bossen verkar inte särskilt orolig.

– Jones är en av de bästa som någonsin fightats. Han väljer själv vilket beslut han vill ta gällande sin karriär. Sanningen är att han tjänat tillräckligt på sin fightingkarriär för att kunna gå i pension och aldrig mer behöva jobba, säger White till Vancouver Courier.


RELATERAT: Dana White svarar – efter Jones lönekrav: “Absurd summa”


Jones är officiellt sett fortfarande mästare i den lätta tungviktsdivisionen, och nu återstår det att se huruvida han verkligen kommer att lämna ifrån sig sitt bälte eller inte.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...