Efter Jon Jones-bråket: Nu vänder Dana White totalt

✔ Utspelet: "Partners"

Jon Jones gick nyligen ut och meddelade att han avser lämna ifrån sig sitt UFC-bälte. Detta efter misslyckade löneförhandlingar med UFC inför en eventuell supermatch mot tungviktaren Francis Ngannou, vilket resulterat i ett storbråk mellan stjärnan och organisationen.

LÄS MER: Jon Jones till rasande attack mot Dana White: “Fullständigt skitsnack!”


Jones menar att han inte blir erbjuden de pengar han förtjänar för en sådan stormatch, samtidigt som UFC-presidenten Dana White varit tydlig med att den lätta tungviktsmästaren gör anspråk på en alldeles för hög lön.

White gick tidigare ut och sa att Jones “får göra vad han vill med sin karriär”, och att han inte tänker betala Jones vad han menar är en “absurd summa pengar”.

UFC-bossen Dana White (vänster) och Jon Jones (höger) har varit inblandade i ett offentligt storbråk under de senaste dagarna. Foto: MMAnytt / Stephen R. Sylvanie – USA TODAY Sports

Vändningen: “Partners”

Nu verkar UFC-bossen ha gjort något av en helomvändning. I ett nyligt avsnitt av Talk the Talk menar han att man inte alltid kan komma överens om allt, men att han är säker på att man snart kommer att hitta en lösning.


LÄS OCKSÅ: Jon Jones hyllas stort – räddade restaurang från plundring


Vidare kallar han Jones för “partner”, och jämför honom med superstjärnan Conor McGregor.

– Jon Jones är oense just nu, men han är en partner i den här verksamheten, på samma sätt som Conor McGregor. När man tar sig till den nivån och blir en stjärna eller världsmästare som de här killarna, så blir de våra partners, säger White och fortsätter:

– Just nu kommer vi inte överens, och vi kommer att bråka och säga saker till varandra offentligt, men till sist kommer man till en punkt där man tröttnar på att tjafsa och hittar en lösning. Det är som vilket förhållande som helst, menar UFC-presidenten.

Jones är officiellt sett fortfarande UFC:s lätta tungviktsmästare. Nu återstår att se huruvida han verkligen kommer att lämna ifrån sig sitt bälte eller inte.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara