Jon Jones vägrar möta DC i tungvikt – anledningen är brutalt ärlig!

✅ Oväntade svaret från kontroversielle mästaren: "Därför tänker jag inte göra det"

Det verkar inte bli något tredje möte mellan rivalerna Jon Jones och Daniel Cormier – åtminstone inte i tungvikt.

Läs mer: Alexander Gustafsson: Därför är Jon Jones en missbrukare

Det klargör Jones i en nylig intervju med BT Sports. Den nuvarande lätta tungviktsmästaren har mött “DC” två gånger i lätt tungvikt, och gått segrande ur båda mötena (den senaste matchen ändrades i efterhand till No Contest efter att Jones åkt fast för doping).

“Tänker inte göra det”

Nu avslöjar “Bones” anledningen till att ett tungviktsmöte med Cormier inte är aktuellt från hans sida – på ett ovanligt ärligt sätt.

– Daniel Cormier är en speciell atlet. Jag tror att jag löper störst risk att förlora mot en kille som Daniel Cormier, särskilt om jag ger honom ett storleksövertag mot mig. Det går inte ihop, jag tänker inte göra det, säger Jones.

Läs mer: Chockades – av oväntade beskedet: “Overkligt”

Jones tror inte heller att Cormier har det som krävs för att återvända till lätt tungvikt för att möta honom där.

– Han kommer definitivt inte att återvända till lätt tungvikt. Han kanske säger det, men det finns ingen chans. Att hänge sig till att förlora så mycket vikt för en match, och sedan förlora igen vore förödande, menar Jones.

Jones återvänder närmast på UFC 239 i juli, där han försvarar sin titel mot Thiago Santos. Cormier å sin sida återvänder först i Augusti, då han försvarar tungviktsbältet mot Stipe Miocic i en rematch från förra året.

Denna artikel publicerades den 15:e maj 20.05

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...