Jon Jones doping UFC MMA
Från vänster: UFC:s Jeff Novitzky och UFC-stjärnan Jon Jones. Foton: Stefan Romare för MMAnytt samt Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Sjuka siffran – så ofta jagas Jon Jones för dopingtester

✅ Experten häpen: "Har aldrig sett något liknande"

Jon Jones är en av UFC:s mest testade atleter – av god anledning. Den kontroversielle lätta tungviktsmästaren har åkt fast för doping vid upprepade gånger och straffats med ett par längre avstängningar från sporten.

Läs mer: Jon Jones rasar mot förutsättningarna – i “The Mauler”-matchen

Nu verkar det som att Jones slagit ett inte alltför smickrande rekord. Stjärnan ska nämligen ha dopingtestats oförberett inte mindre än 42 (!) gånger under det föregående året.

En som inte har sett något liknande är UFC:s Jeff Novitzky. USADA (United States Antidoping Agency) ansvarar för dopingtester i UFC, och Novitzky menar att han aldrig varit med om att en enda person blivit testad så många gånger under sina tjugo år i branschen.

Testade positivt för ett år sedan

Jones testade positivt för otillåtna substanser så sent som i slutet av 2018, men eftersom mängden ansågs vara obetydlig tilläts han ändå fightas i titelmatchen mot Alexander “The Mauler” Gustafsson – efter en hel del kontroverser.

Den 32-årige mästaren är för närvarande aktuell inför sitt titelförsvar mot Dominick Reyes, ett möte som är huvudmatch under lördagens UFC 247. Läs mer om galan här.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...