Jon Jones dopingavstängning officiellt över

Den tidigare UFC-mästaren Jon Jones ett år långa USADA-avstängning är officiellt över.

Den forne lätta tungviktsmästaren Jon Jones skulle ha mött Daniel Cormier UFC 200 i juli förra året, men blev i stället avstängd inför matchen efter att ha testat positivt för förbjudna substanser i ett USADA-test från mitten av juni. Straffet bestämdes retroaktivt till avstängning från sporten i ett år från och med den 6 juli 2016 – och är idag alltså avklarad.

Jones är nu fri att tävla igen och har redan en match mot bältet mot “DC” inbokad för UFC 214 den 29 juli Las Vegas. De två rivalerna får nu äntligen chansen att göra upp i en rematch efter att Jones vunnit det första mötet via enhälligt domslut.

Har inte gått match på över ett år

Inför titelmatchen mot Cormier har “Bones” inte gått en match sedan en seger via enhälligt domslut mot Ovince St Preux i april förra året. Titelmötet mot Cormier på UFC 214 blir också blott den andra matchen som Jones går sedan det första mötet med “DC”, som skedde i januari 2015.

ANNONS

UFC 214: Cormier vs Jones II går av stapeln den 29 juli i T-Mobile Arena i Las Vegas, och kommer även att bjuda på två andra titelmatcher – Tyron Woodley beräknas försvara bältet mot Demian Maia, och Cris “Cyborg” Justino gör upp med Tonya Evinger om det för närvarande vakanta fjäderviktsbältet för damer.

 

Vilka tar hem titelmatcherna på UFC 214?

 

RELATERAD LÄSNING: Jon Jones drabbad av familjetragedi – tröstas av Daniel Cormier

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara