Jon Jones erkänner att han undvek drogtest: “Jag gömde mig”

✔ Erkänner den långlivade historien

Det cirkulerar många historier kring den före detta mästaren Jon Jones, men nu verkar det som att han erkänt sig skyldig till en av de mest långlivade anekdoterna.

2015 så talades det nämligen om att Jones undvikit ett drogtest i samband med hans första match mot Daniel Cormier.

Detta var innan UFC officiellt påbörjat sitt samarbete med antidoping-byrån USADA (United States Anti-Doping Agency). Enligt ryktet så skulle Jones ha gömt sig under sitt gyms bur när han söktes för att lämna ett drogtest.

Chael Sonnen kom att sätta fart på historien när han pratade om den under ett avsnitt av The Joe Rogan Experience. Sedan dess har man ifrågasatt om historien har någon sanningshalt.

Igår så kom dock Jones att själv att bekräfta att historien stämmer. I ett av sina många ordkrig med mellanviktsmästaren Israel Adesanya så avslöjade han att han gömt sig under buren för att undvika representanter från Nevada State Athletic Commission (NSAC).

Anledningen? Han hade precis rökt en blunt.

 – Jag gömde mig från Nevada State Athletic Commission, inte USADA och det var för många år sedan, skrev Jones. Jag hade precis rökt en blunt och var rädd att jag skulle testa positivt för gräs. Det är hela sanningen. Nu vet alla det.


Relaterat


Jon Jones har testat positivt ett flertal gånger

Efter sin vinst mot Cormier så uppdagades det att Jones testat positivt för kokain. Han åkte in på rehab men kom att lämna kliniken efter bara en dag.

Tre månader senare kom han att vara involverad i en trafikolycka som slutligen ledde till att han förlorade sin titel. Sedan dess har Jones problem utanför buren blivit otaliga. Han har bland annat testat positivt för otillåtna preparat vid upprepade tillfällen.

“Bones” gav upp sitt bälte i lätt tungviktsklassen och tränar nu inför sin tungviktsdebut.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...