Forna rivalen om Jon Jones chanser i tungvikt: “Det är inte att Jones har blivit sämre…”

✔ Kommer "Bones" Jones få tävla om bältet i den tyngre viktklassen?

Den ständigt kontroversiella Jon “Bones” Jones sade ifrån sig lätt tungviktstiteln i maj 2020, med tanken att istället rikta fokuset på tungviktsklassen. Detta efter att hamnat i strid med UFC om högre lön. Sedan dess har man inte fått se Bones äntra buren för en match, på grund av fortsatt svåra löneförhandlingar med organisationen.

UFC:s vd Dana White har tidigare kritiserat Jones och anklagat honom för att vara “absurd” i sina lönekrav. “Bones” Jones bittra rival, UFC-kommentatorn och forna dubbelmästaren Daniel Cormier, tror dock att Jones kommer uppträda i buren snart, men att det inte kommer gå riktigt som förväntat för honom.

– Jag tror att Jon Jones kommer att tävla i tungvikt, och han kommer att tävla om bältet, men han förlorar mot Ciryl Gane eller Francis Ngannou, sade Cormier på sin podcast. Jag tror helt enkelt att tiden han varit borta, tillsammans med viktskillnaden, och just de killarna, utgör problem.

– Det är inte att Jones har blivit sämre – dessa killar (Ngannou och Gane) är helt enkelt en annan nivå av tungviktare.


HETAST JUST NU


Ciryl Gane står först på tur för tungviktstiteln

Jones har varit tydlig med att han vill ha både en hög lön och en värdig motståndare för sin tungviktsdebut. Bältet är givetvis prioritet nummer ett för UFC-legendaren, men först ska interimmästaren Gane få sin titelchans. Tungviktsklassens framtid kommer att avgöras i huvudmatchen på UFC 270 den 22 januari, då Gane utmanar mästaren Ngannou.

Därefter får Jones möjligheten att äntligen göra sin tungviktsdebut genom att ta sig an vinnaren, vare sig det blir Gane eller Ngannou som segrar på UFC 270.

Bägge fighters utgör problematiska motståndare för den forna lätt tungviktsmästaren. Ngannou har otrolig kraft i nävarna och har lyckats knocka suveräna fighters såsom Stipe Miocic och Jairzinho Rozenstruik. Gane har däremot snabbhet och teknik på sin sida, särskilt på stående fot.

Huruvida Jones lyckas på effektivt sätt använda sig av sin brottning och räckvidd i den tyngre viktklassen återstår att se, men förhoppningsvis får vi se honom i oktagonen igen snart!

Tror du att Jon Jones förlorar mot Ciryl Gane och Francis Ngannou?

 


Missa inte: UFC Vegas 46: Kattar vs. Chikadze – Matchkort, Svenska Tider, Stream & Info


Speltips inför UFC Vegas 46: Kattar vs Chikadze

I helgen är det äntligen dags för UFC att återvända då de på nytt intar UFC Apex i Las Vegas!

I huvudmatchen får vi se de lovande talangerna Calvin Kattar och Giga Chikadze ryka ihop. Det är Kattars första match sedan hans tuffa förlust mot den forna UFC-mästaren Max Holloway.

Kattar hade dessförinnan två imponerande vinster mot UFC-veteranen Jeremy Stephens och Dan Ige. Chikadze har i sin tur en vinstsvit på nio raka och tre raka avslut mot bland annat Cub Swanson och Edson Barboza.

MMAnytts samarbetspartner Bet365 har självklart oddsen du behöver för att sätta guldkant på årets första UFC-gala. Ta en närmare titt på oddsen i huvudmatchen och berätta för oss vem du tror kommer att vinna!

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Daniel CormierJon JonesSenaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...