Jon Jones fortsätter bli testad av USADA – Nya resultat är offentliga

Den skandalomsusade Jon Jones fortsätter att testas av USADA och nu har ytterligare en provtagning blivit offentlig.

Det har varit tyst kring den före detta lätt  tungviktsmästaren Jon Jones efter att det stod klart att han testat positivt i samband med sin titelmatch mot Daniel Cormier under UFC 214 i juli. “Bones” Jones riskerar en avstängning på upp till fyra år och nu  står det klart att han fortfarande är aktiv i U.S. Anti-Doping Agencys (USADA) testpool.

Testade negativt den 11 oktober

Enligt MMA-journalisten Brett Okamoto så gjorde Jones ett USADA-test så sent som den 11 oktober och testade negativt för otillåtna medel.

Genom att fortsätta ta tester även under en eventuell avstängning så kan Jones komma att snabba på sin retur till buren. Det lägsta straffet som är aktuellt för den före detta mästaren är sex månader och som högst kan han få fyra år då han tidigare testat positivt.

Skulle Jones däremot välja att inte testats under sin avstängning så kommer han att behöva genomgå ytterligare sex månader av provtagningar när straffet är över.

“Bones” Jones har varit mycket sparsam med sina uttalanden sedan nyheten om hans provtagning blev offentlig. Han har endast en gång adresserat sitt positiva drogtest på sociala medier:

Relaterad läsning:

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara