Jon Jones nya besked – om framtiden i UFC: “Är bara ledsen att …”

✔ Besvikelsen mot organisationen ✔ Vändningen: "Har haft lite tid att tänka ..."

Det verkar inte bli någon superfight mellan Jon Jones och Francis Ngannou – trots att de båda är villiga att mötas i tungvikt. Däremot backar “Bones” nu från hotet om ett längre tävlingsuppehåll.

Jones, som är den regerande mästaren i lätt tungvikt, antydde nyligen på att det kan komma att dröja upp till ett år eller två innan vi ser honom tävla igen. Detta då UFC inte ska ha varit villiga att betala mer pengar för en match mot Ngannou – vilket även “The Predator” har bekräftat.


LÄS MER: Jon Jones missnöjd med UFC – säger sig lämna sporten i upp till två år

LÄS OCKSÅ: Jon Jones vs. Francis Ngannou? Dana White säger sitt


Nu ändrar sig Jones dock – och menar att han förmodligen kommer försvara sitt mästarbälte mot Jan Blachowicz härnäst.

Jan Blachowicz verkar få nästa titelchans mot Jon Jones. “Bones” hoppades på ett nytt kontrakt för att möta tungviktsbjässen Francis Ngannou, vilket UFC ska ha sagt nej till. Foto: Micha Forssberg-MMAnytt

Jon Jones: “Är bara ledsen att UFC inte ser mitt värde”

Världstrean Blachowicz har vunnit tre raka matcher och knockade senast Corey Anderson. Jones menar nu att han är beredd att ge henom en titelchans – även om mästaren knappast verkar särskilt entusiastisk över situationen.

– Jag har haft lite tid att tänka på saken och jag är betydligt mindre emotionell. Är bara ledsen att UFC inte ser mitt värde mot världens läskigaste tungviktare, skriver Jon Jones på Twitter och tillägger:

– Jan, jag antar att du står näst på tur.

Jones rankas idag som världens bästa UFC-fighter oavsett viktklass. Han har länge varit nästan oslagbar i 93-kilosklassen, men kommer senast från två riktigt jämna poängvinster över Thiago Santos och Dominick Reyes. Resultatet i Reyes-matchen var särskilt kontroversiellt – men någon rematch verkar inte intressera Jones nämnvärt i nuläget.

Såvida UFC inte väljer att skjuta till mer pengar för att få till en annan matchning, så pekar det mesta på att vi får se Jones ta sig an Blachowicz i sin nästa match.

Jon Jones har klargjort att han är beredd att möta både Francis Ngannou (vänster) i tungvikt – eller Dominick Reyes (höger) i en rematch i lätt tungvikt. “Bones” krav är dock att UFC behandlar matchningarna som “superfights” och höjer hans lön. Foto: Jasen Vinlove/Bob DeChiara-USA TODAY Sports


RELATERAT: Jon Jones öppen för returmöte mot Dominick Reyes – på ett villkor


 

Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara