Jon Jones hånar Khabib på sociala medier efter pensionen

✔ Se den borttagna bilden nedan!

Nyligen pensionerade sig Khabib Nurmagomedov officiellt från MMA och gav ifrån sig sin lättviktstitel. I samband med detta har diskussionen om vem som är den bästa MMA-fightern genom tiderna (GOAT) blossat upp igen. Många menar att Khabib är bäst eftersom han avslutade sin karriär obesegrad med ett machfacit på 29-0.

Någon som inte håller med är den förre detta mästaren i lätt tungvikt; Jon Jones. Han har tidigare sagt att Khabib, med sina fyra titelförsvar, har försvarat sitt bälte för få gånger för att kunna betraktas som GOAT.

Den äran menar han borde tillfalla honom själv med 14 matcher om bältet. För att illustrera sin poäng la Jones upp en bild på sin Instagram som han nu har tagit bort. Bilden räddades via en twitteranvändare som hann ta en skärmbild innan den försvann.

På bilden ser man en liten seriestripp med Khabib som får medalj för sina fyra titelmatcher och firar med Champagne. På sista rutan i bildserien står Khabib med en champagneflaska bredvid en rad andra mästare med antalet titelmatcher listat under. Då Khabib har minst titelmatcher hamnar han längst ner.MISSA INTE 


Jon Jones har några tveksamma vinster

Jones argumenterar tydligt för att det som ska avgöra vem som är GOAT är antal vunna titelmatcher. Problemet med det resonemanget är att man bortser från att Khabib, även om han bara vunnit fyra är obesegrad. Alla andra namn på Jones bildsekvens har förlorat matcher.

Man kan argumentera för att Jones aldrig har förlorat en match på riktigt då hans enda förlust var en kontroversiell diskvalifikation mot Matt Hamill. Emellertid har Jones gått mycket jämna matcher mot Thiago Santos och Dominick Reyes där många menade att han förlorade. I slutändan handlar det vilket kriterier man har för att kalla någon bäst genom tiderna.

 

Vem tycker du är GOAT inom MMA?

 

Kategorier
Jon JonesKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara