Jon Jones Israel Adesanya
Jon Jones och Israel Adesanya - Foto: Stephen R. Sylvaine/Jasmin Frank USA Today Sports

Jon Jones svarar Israel Adesanya: “Tänker inte vänta på dig”

✅ Israel Adesanya har ett datum i åtanke för en match mot Jon Jones

En ny stjärna är född – och han heter Israel Adesanya. “The Last Stylebender” cementerade sin plats som en av UFC:s största stjärnor med en sensationell prestation mot forne mästaren Robert Whittaker i huvudmatchen på UFC 243: Whittaker vs. Adesanya.

Adesanya fick “The Reaper” att missa och var nära att avsluta mästaren redan i första ronden. Avslutet skulle dock komma i andra ronden då en vänsterkrok träffade perfekt på Whittakers haka, varpå Adesanya följde upp med slag.

Domaren bröt och 57 000 i arenan jublade åt den nyblivne mästaren. Under en längre tid har Adesanya pratat om att han 2021 ska ta sig an lätta tungviktsmästaren Jon Jones i Allegiant Stadium som just nu byggs i Las Vegas.

Intresset verkar dock svalt från Jones sida – som inte vill vänta på att Adesanya samlar tillräckligt med självförtroende för att möta honom.


LÄS MER: Medan du sov: Jon Jones går loss – sågar Israel Adesanya TOTALT!


Ska man tro UFC-bossen Dana White kan matchen bli verklighet.

På sociala medier säger Jones att han inte har något intresse av att vänta till 2021 för att möta den nykrönte mästaren.

– När han samlat på sig tillräckligt med självförtroende är jag redan i tungviktsdivisionen. Jag behöver inte vänta till 2021 för att börja tro på mig själv… skrev Jones på Twitter.

Jones fightades senast på UFC 239: Jones vs. Santos där han besegrade Thiago “Marreta” Santos. Jones var inte alls lika dominant som vi är vana att se honom – trots att Santos i princip fightades med ett ben.

Vill ni se Israel Adesanya utmana Jon Jones?

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...