Jon Jones “chockad” – kan lämna ifrån sig UFC-bältet

✔ Mästaren besviken över UFC:s agerande ✔ "Om det är så här de ska behandla mig..."

Det har under den senaste tiden spekulerats kring en superfight mellan 93-kilosmästaren Jon Jones och knockoutmaskinen Francis Ngannou. Däremot verkar UFC inte intresserade av att möta lönekraven – vilket har lett till att Jones nu öppet kritiserar organisationen.

Jones menar på att han är chockad över hur UFC har behandlat honom. Vidare meddelar mästaren att han inte har några skyldigheter gentemot UFC, utan att han nu istället är villig att lämna ifrån sig sitt bälte.

I en intervju med MMA-journalisten John Morgan i podcasten The MMA Road Show berättar Jones om den infekterade relationen med UFC.

– Ärligt talat så känner jag mig chockad, säger Jones och fortsätter:

– Jag uppfattar det som att UFC hela tiden har sagt till mig att om jag vill nå en viss nivå inom sporten och dessutom få extra bra betalt, så måste jag ta de riktigt stora matcherna. Att jag är tvungen att kliva utanför min bekvämlighetszon och acceptera megafighterna, speciellt i tungvikt, menar Jones.

– UFC har varit tydliga med att de tänker ändra mitt kontrakt den dagen jag flyttar upp till tungvikt. Mitt mål har varit att fightas i lätt tungvikt tills jag inte längre har något mer att bevisa. Planen var sedan att gå i pension efter ett par matcher i tungvikt. Jag har nu insett att det inte kommer att hända vilket är upprörande, säger Jones.


LÄS MER: Jon Jones hånar Nate Diaz – får obarmhärtigt svar på tal 

LÄS ÄVEN: Svensk kampsport tillbaka – klart med ny MMA-gala i sommar!  


Jon Jones: “Om det är såhär de ska behandla mig…”

“Bones” menar att en fight mot Ngannou kan vara en av de mest riskfyllda i sportens historia, och hänvisar till storleksskillnaden – men även kamerunarens färdigheter i oktagonen.

Ändå är UFC inte villiga att betala ut högre löner för en eventuell superfight. Jones tror inte att organisationens ovillighet att förhandla har någonting med den rådande coronapandemin att göra.

– De (UFC, reds. anm.) nämnde ingenting om uteblivna biljettintäkter eller något virusutbrott som orsak. Istället menar UFC att de ekonomiskt redan tar hand om mig ganska väl, säger Jones.

UFC vill inte lyssna på Jones nya lönekrav för en flytt upp till tungvikt. Nu menar 32-åringen att så länge organisationen inte ändrar sin inställning, så är han inte heller särskilt sugen på att fightas.

– Om det är såhär de ska behandla mig så får de gärna ta bältet och låta någon annan slåss om det. Jag antar att jag kommer tillbaka när jag känner mig redo, så får vi se om de är villiga att betala för en superfight, avslutar Jones.

Vad tycker ni? Har Jones rätt i sin kritik mot UFC? Kommentera!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...