Jon Jones kritiserar Alexander Gustafsson: “Gjorde fel”

✔ Jon Jones avslöjar när han siktar på sin tungviktsdebut!

Ex-mästaren Jon Jones gör sig redo att äntra oktagonen som tungviktare och har därför tagit sig en närmare titt på sin forna rival Alexander Gustafsson.

Sveriges egna UFC-stjärna “The Mauler” gick själv upp till tungvikt i sin senaste match som gick av stapeln i slutet av juli. Tyvärr gick det inte hela vägen då svensken blev avslutad i första ronden av den före detta mästaren Fabricio Werdum.

“Bones” Jones höll ett nära öga på deras match och tror att svensken gjorde fel i sin viktökning.

 –  Jag tycker att [Gustafsson] gjorde det på fel sätt, sa Jones till ESPN.

– Bara för att du får några extra kilo så betyder inte det att du är redo att tävla mot dem som är födda på det sättet. Du måste verkligen ta dig tid, hitta din kropp, hitta dina fötter, din nya hastighet, din nya rytm. Sen kan du ta dig upp dit och leka.


Hetast just nu


När går Jon Jones upp till tungvikt?

De senaste månaderna har Jones jobbat hårt för att ta sig upp till tungvikt. Vida ansedd att vara en av världens bästa MMA-fighters så har han nu funnit en ny inspiration.

Han tränar nu fokuserat sex gånger i veckan och har gått upp nio kilo inför sin debut i tungviktsklassen. Än så länge har han inget datum för sin nästa match men siktar på juni 2021 eller senare.

Vem han kommer möta är inte heller klart och Jones är själv kluven inför tanken på det.

 – Ibland tänker jag att jag borde ta en topp 10-kille (i tungvikt) bara för att testa först och se vad som händer. Andra dagar tänker jag: “Skitsamma, vi kör hårt eller struntar i det!”

– Nuförtiden försöker jag dock att få till matcher som drar in stora pengar. Jag gillar att ta hand om dem runt omkring mig.


Missa inte


 

Vem vill du se Jones möta i sin debut?

Kategorier
Alexander GustafssonJon JonesSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara