Avslöjar: Så många gånger har Jon Jones testats för doping

✅ UFC-stjärnan får fortsätta tävla - med steroidrester i kroppen ✅ Kontrolleras - från tre olika håll

Den dominanta UFC-mästaren Jon Jones får fortsätta tävla i Las Vegas – även om spårämnen av steroider då och då dyker upp i hans dopingtest. Det beslutet togs av kommissionen i Nevada under onsdagen.

I januari beviljades Jones en villkorlig och tillfällig MMA-licens i delstaten, som bara gällde för en match. Detta inför titelförsvaret mot Anthony Smith på UFC 235 i mars, som han sedan vann via enhälligt domslut. NSAC:s krav var att “Bones” skulle ställa upp på ett utökat antal slumpmässiga dopingkontroller, vilket stjärnan gick med på.

– Han har varit helt och hållet professionell och samarbetat fullt ut, säger NSAC:s Bob Bennett till ESPN.


RELATERAT: Legendarens vulgära attack – mot “råttan” Jon Jones


Har dopingtestats 30 gånger – från tre olika håll

Enligt Bennett har Jones testats totalt 30 gånger sedan januari, om man räknar ihop alla kontroller som utförts av USADA (US Anti-Doping Agency), VADA (Voluntary Anti-Doping Association) samt kommissionen själva.

USADA, som utför dopingtester på uppdrag av UFC, har enligt sin egen databas testat Jones vid sju tillfällen hittills under 2019. Förutsatt att det Bennet säger stämmer har han alltså kontrollerats ytterligare 23 gånger därutöver, fördelat mellan VADA och NSAC.

Den ökända M3-metaboliten – spårämnet av steroiden oral Turinabol som stjärnan först åkte dit för i augusti 2017 – dyker fortfarande upp i vissa av Jones testresultat. Flera olika experter tror dock att detta är spår från det ursprungliga intaget, och alltså inget tecken på ny doping. Detta blev känt i samband med nyårsgalan UFC 232 och returfighten mot svenske Alexander Gustafsson.


LÄS MER: Jon Jones testar positivt igen – UFC 232 flyttas till LA!

LÄS OCKSÅ: Jon Jones var inte ren under titelmatchen mot “The Mauler”


Jones har nu beviljats en ny MMA-licens i Nevada, som gäller för resten av året. Och så snart som den sjätte juli återvänder han till buren för att försvara bältet – då mot den nummer 1-rankade knockoutartisten Thiagos Santos. Titelmatchen toppar UFC 239: Jones vs. Santos, som äger rum i T-Mobile Arena i Las Vegas i samband med UFC:s årliga International Fight Week.

Tror ni fortfarande att Jon Jones dopar sig? Kommentera!

Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara