Nya uppgifterna: “Ser väldigt bra ut för Jon Jones – rätt sorgligt”

✅ UFC-bossen: "Olyckligt" ✅ Vändningen ✅ Videobevisen

Är Jon Jones verkligen i trubbel igen?

UFC-mästaren, som har vunnit hela 13 titelmatcher i 93-kilosklassen, är visserligen misstänkt för ringa misshandel. Detta efter att en servitris anklagat honom för att bland annat ha daskat till henne mellan benen, kopplat en hård rear-naked choke runt hennes hals samt lyft upp och snurrat runt henne i luften på en strippklubb i amerikanska Albuquerque, New Mexico. Målsägande ska enligt egen utsago ha sagt åt Jones att sluta – alternativt betala 100 dollar – minst två gånger.

MMA-stjärnan twittrade dock själv att han “definitivt inte är i trubbel” – efter att brottsmisstankarna nyligen kom ut i media. Och nya uppgifter verkar tyda på att “Bones” har goda skäl att känna sig lugn.


LÄS MER: Jon Jones i trubbel igen – ska ha misshandlat och antastat kvinna

LÄS OCKSÅ: Jon Jones släpper uttalande: “Är definitivt inte i trubbel”


Dana White: “Jag har sett några videor …”

UFC:s vd Dana White gick nyligen ut och kritiserade Jones, då han mer eller mindre tog för givet att stjärnan – som så många gånger innan – hade ställt till det. White sa då att den riktigt sanningen troligen var någonstans emellan anklagelserna och Jones försvar.

Nu gör UFC-bossen dock en helomvändning. Detta efter att ska ha fått se videobevis från den aktuella händelsen.

– Jag har sett några videor från det som hände. Jag vill inte prata om det, för jag vill inte förstöra något för fallet eller så. Men det är olyckligt att sådana här typer av saker händer dig när du är känd. Från vad jag har sett hittills, när allt kommer till ytan … hur ska jag säga detta … det ser bra ut för Jon. Det ser väldigt, väldigt bra ut för Jon Jones. Det är faktiskt rätt sorgligt, säger Dana White till TSN:s Aaron Bronsteter (via Twitter):

Advokat: “Skulle mer än gärna försvara honom”

Jones ska till rätten den 20 augusti för ett så kallat “bond hearing”. Brotten han står anklagad för rubriceras som ringa I New Mexico, och därmed kommer det inte vara en åklagare som bedriver åtalet – utan istället polismannen Jonathan Cortez. Något som, enligt experter, skulle kunna vara till Jones fördel.

MMA Junkie har kontaktat advokaterna David C. Serna och Roman R. Romero för att höra deras syn på fallet.

– Om jag utgår från att det här faktiskt hände, så skulle jag mer än gärna försvara honom. Jag vet inte om det faktiskt är något brott som har begåtts här, säger David C. Serna och förklarar att polisen måste kunna styrka att Jones dels “olovligen har rört” kvinnan, samt att han har agerat på ett “oförskämt, argt eller fräckt” sätt – för att kunna få till en fällande dom.

– Det finns något som helt och hållet saknas: hans sida av storyn, säger Roman R. Romero bland annat och fortsätter:

– Jag har varit med länge och jag vet att ett fall kan ta flera vändningar baserat på utredningen. Det finns allt två sidor av ett mynt, eller hur?

Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...