Jon Jones har sett reprisen från Reyes-matchen – släpper nu uttalande

✅ Talar ut - efter kontroversiella domslutet

Jon Jones försvarade sitt mästarbälte i lätt tungvikt under helgens UFC 247 – men vinsten mot utmanaren Dominick Reyes blev en kontroversiell sådan.

Många tyckte nämligen att Reyes hade gjort tillräckligt för att åtminstone vinna tre av matchens ronder. Men när domslutet ropades upp visade det sig att ingen av poängdomarna valt att ge mer än två ronder till Reyes – samtidigt som en domare hade Jones som segrare i fyra ronder.

Jones utropades som vinnare via enhälligt domslut till domarsiffrorna 48-47, 48-47, samt 49-46 – och reaktionerna lät inte vänta på sig.

Släpper uttalande

Nu verkar det som att Jones har tagit sig tid att kolla in reprisen från matchen – och det verkar inte som att mästaren själv ser några problem med resultatet. “Bones” valde nämligen att släppa ett uttalande via Instagram, där han intygar att både han och hans coacher är nöjda med domarnas bedömning.

– Både jag och mina coacher känner oss säkra i vår seger, skriver Jones.

Vinsten mot Reyes var Jon Jones fjärde raka sedan hans comeback mot Alexander “The Mauler” Gustafsson i slutet av 2018. Den matchen vann Jones via TKO i den andra ronden.

Läs mer: UFC 247: Jones vs. Reyes – Fullständiga resultat

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara