Jon Jones säger sig lurad på miljoner av UFC – varnar unga fighters

✔ Superstjärnan öppnar upp om sveket: "Känner mig som en dumbom"

Lätt tungviktsmästaren Jon Jones fortsätter sin storm av kritik kontra UFC och varnar unga fighter för att hamna i samma situation. På Twitter skriver han bland annat om sin tidiga karriär när han klättrade mot toppen av organisationen och var inblandad i en mängd stormatcher.

 – När jag var i mitt esse så fick jag inte betalt för att UFC sade att jag inte var en stjärna. De fick mig att vara tacksam för en ny bil medan de tjänade tiotals miljoner utan min vetskap. [UFC] imponerade på en ung kille med en Bentley för att slåss mot [Lyoto] Machida, allt medan de drog in miljonbelopp.


Missa inte:


Jon Jones varnar unga fighters i UFC

Jones gjorde sin UFC-debut i augusti 2008 och kom att snabbt stiga i ranking. I mars 2011 blev han mästare i lätt tungviktsklassen efter att ha avslutat Mauricio “Shogun” Rua ien dominant uppvisning.

Sedan dess har den numera 32-åriga Jones etablerat sig som en av MMA-världens absoluta storstjärnor, även om hans karriär varit full av kontroverser.

 – Jag är inte ute efter att bli kompenserad för att ni lurade mig när jag var i 20-års-åldern. Jag vill bara bli rättvist behandlad framöver. Mitt råd till unga fighters: om du är het just nu, se till att du får betalt. UFC bygger ditt varumärke men du bygger även deras. Om du tror att dina största lönecheckar kommer efter att du varit med företaget efter ett tag så har du fel.

Jag slogs i megafight efter megafight för under $2 miljoner per match när jag var i tidiga 20-års-åldern. Vem vet hur mycket de är skyldiga mig? Jag känner mig som en dumbom när jag tänker på det.

Jones har tidigare annonserat att han lämnar ifrån sig sin titel, men ännu har UFC uttalat sig kring frågan. Han står också kvar på organisationens ranking, något som indikerar att han fortfarande officiellt sett är mästare.

 

Tycker du att Jon Jones har rätt i sin kritik?

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...