UFC släpper uttalande – om nya Jon Jones-skandalen

✔ "Är medvetna om situationen ..."

UFC-stjärnan Jon Jones har återigen hamnat i trubbel med lagen. Under torsdagen kom nämligen nyheten att “Bones”, som är regerande mästare i lätt tungvikt, gripits av polis i Albuquerque misstänkt för flera brott.

Jones står bland annat anklagad för grovt rattfylleri samt vapenbrott.


LÄS MER: Jon Jones gripen av polis – UFC-stjärnan misstänkt för flera brott

LÄS OCKSÅ: KRÖNIKA: Jon Jones storhetstid är över


Nu har UFC hunnit reagera på skandalen. Så här skriver den världsledande MMA-organisationen i officiellt uttalande (via ESPN):

“UFC är medvetna om situationen gällande Jon Jones i Albuquerque tidigare denna morgon. Organisationen har varit i kontakt med Jones management och håller just nu på att samla information.”

Jon Jones har blivit av med UFC-bältet flera gånger

Vissa undrar nu om de misstänkta brotten kan leda till att Jones återigen förlorar sin mästarstatus i UFC. Det skulle i så fall vara långt ifrån första gången bältet tas ifrån honom – trots att han aldrig förlorat en enda titelfight.

Jones har tidigare blivit av med UFC-titeln vid tre tillfällen. Första gången var på grund av hans smitningsolycka där en gravid kvinna skadades, medan de andra två gångerna var efter stjärnans olika dopingskandaler.

32-åringen, som har en historia av att hamna på fel sida av lagen, har ännu inte kommenterat det nya gripandet. MMAnytt har sökt Jones management, som har avböjt att kommentera situationen.


RELATERAT: “The Mauler” invald i UFC Hall of Fame!


 

Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...