Jon Jones döms till villkorlig dom

✅ Får inte bruka alkohol eller droger på 90 dagar

UFC-mästaren Jon Jones har återigen behövt infinna sig i rätten, efter en tidigare rapporterad incident på en strippklubb.

Det var på TD’s Eubank Showclub i New Mexico den 19 april som Jones ska ha drämt till en kvinnlig servitris i underlivet, dragit ner henne mot sitt knä, pussat henne på nacken, tagit stryptag på henne, burit upp henne samt fortsatt tafsa på henne trots uppmaningar att sluta. Detta enligt vad målsägande uppgett till polisen.


LÄS MER: Jon Jones i trubbel igen – ska ha misshandlat och antastat kvinna

LÄS OCKSÅ: Nya uppgifterna: “Ser väldigt bra ut för Jon Jones – rätt sorgligt”


Under tisdagen gick “Bones” med på en villkorlig dom för förargelseväckande beteende, rapporterar ESPN. Domen, som utfärdades av Bernalillo County Metropolitan Court i New Mexico, innebär att Jones får oövervakad skyddstillsyn i 90 dagar. Under tiden måste han undvika att hamna i kläm med lagen, och stjärnan får inte heller bruka några droger – inklusive alkohol. Vidare måste Jones hålla sig borta från den aktuella strippklubben – TD’s Eubank Showclub – samt betala domstolsavgifter.

Jon “Bones” Jones. Foto: Sylvanie-USA TODAY Sports

Jon Jones påstod att han “definitivt inte” var i trubbel

Jones nekade inte till anklagelserna, utan han “pleaded no contest” – som det kallas i amerikanska rättstermer. I delstaten New Mexico innebär detta inte att man erkänner sig skyldig, men att man ändå medger åtalet utan framföra något försvar.

Stjärnan misstänktes först för ringa misshandel, vilket han vände sig emot. I juli sa Jones talesperson, James Hallinan, att det rörde sig om “falska anklagelser” och “illvilliga lögner” från målsägande, när brottsmisstankarna kom ut i media. Samtidigt twittrade Jones till ett fan att han “definitivt inte” var i trubbel, och uppmanade denne att inte vara så snabb att “tro på allt du läser på internet.”

Men Jones var alltså i tillräckligt mycket trubbel för att ådra sig ännu en villkorlig dom.

I skrivande stund är det oklart när och var Jones kommer fightas härnäst. Det står inte heller klart vem som blir nästa titelutmanare i nuläget.

Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...