Jon "Bones" Jones. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Jon Jones tacksamma reaktion – efter domen från CSAC

✅ UFC-stjärnan kom undan med ett lindrigt straff ✅ Tackar kommissionen i Kalifornien

Under tisdagskvällen behandlades UFC-stjärnan Jon Jones senaste dopingärende av California State Athletic Commission (CSAC). Där genomfördes ett detaljerat förhör med Jones, som testade positivt för steroiden Turinabol i samband med sin senaste titelmatch mot Daniel Cormier på UFC 214 i juli förra året.

Resultatet i matchen mot Cormier, som Jones ursprungligen vann via knockout, blev i höstas ändrat till en No Contest varefter “Bones” blev av med den lätta tungviktstiteln – som gavs tillbaka till “DC”.

Under kvällens förhör vidhöll Jones att han inte har dopat sig medvetet och pekade bland annat på faktumet att han klarade ett lögndetektortest. I slutändan sa kommissionens vd Andy Foster att han trodde att Jones talade sanning.

Tackar CSAC och Andy Foster

Kommissionen röstade till slut enhälligt fram en dom baserat på Fosters rekommendation, som var böter på 205 000 dollar (ca. 1,7 miljoner kronor) samt en indragen tävlingslicens. Och att döma av hans senaste tweet verkar Jones nöjd med hur det hela utspelade sig.


LÄS MER: KLART: Jon Jones får sin dom från CSAC efter dopingskandalen


“I want to thank csac for taking the time and hearing my case, and executive officer Andy Foster for saying he believes me,” skrev Jones på Twitter.

Jones öde är ännu inte riktigt hugget i sten då en medling med US Anti-Doping Agency (USADA) fortfarande väntar honom. Hela processen efter Jones senaste dopingskandal väntas vara överstökad i slutet av mars, enligt managern Malki Kawa.

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...