Jon Jones tänker bulka förbi tungviktsgränsen – Managern avslöjar hans målvikt

✔ Ger en uppdatering på Jones nuvarande vikt ✔ "The biggest and baddest heavyweight the UFC has ever seen"

En av de mest dominanta mästarna genom tiderna i UFC:s historia, Jon Jones, valde att överge sitt bälte i lätt tungviktsdivisionen efter segern mot Dominick Reyes i augusti förra året. Strax därefter annonserade Jones att han tänkte gå upp en viktklass för att vinna tungviktstiteln och sätta nya rekord.

Jones anses av många vara den bästa fightern genom tiderna och har satt rekord i antal titelförsvar i lätt tungviktsklassen. I dagsläget är han rankad nummer ett på UFC:s “Men’s pound for pound”-lista och många längtar efter Jones debut i den nya viktklassen.

Det fanns länge planer på att Jones skulle få en direkt titelmatch, men efter komplikationer i förhandlingarna med UFC blev hans debut i tungvikt uppskjuten. I dagsläget är det oklart när han kommer gå sin första match i tungviktsklassen och det är inte helt säkert att det blir om titeln.

Inför titelmatchen på UFC 260 i mars detta år mellan den dåvarande mästaren Stipe Miocic och Francis Ngannou hade UFC-chefen Dana White gått ut med informationen att Jones skulle möta vinnaren. Detta föll ihop efter att de sedan bokade in Derrick Lewis vs. Ciryl Gane om interimbältet. Och efter att Ganes tog hem interimbältet på UFC 265 är det inplanerat att han kommer att bli nästa man att utmana Ngannou.


HETAST JUST NU


Jon Jones manager avslöjar målvikten

Richard Schaefer som är Jones nya manager medverkade nyligen på Ariel Helwanis “The MMA Hour” och gav oss en uppdatering angående hans retur och nuvarande vikt.

– När jag pratade med Jones sa han: “Kolla här, jag kommer inte vara redo i november eller december. Jag vill bulka upp mig på ett smart och strategiskt sätt. Inte bara lägga på mig massa onödig vikt för att vara en tungviktare. Jag vill lägga på mig rätt sorts vikt.”

– Förresten så pratade jag med Jones igår, sa Schaefer. Han väger 260 lb just nu, 260 lb av muskler, han är stark och explosiv. Jones målvikt är 275 lb och han är inställd på att vara “the biggest and baddest heavyweight” som UFC någonsin sett!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av BONY (@jonnybones)

Viktgränsen i tungviktsklassen ligger på 265 lb vilket innebär att Jones kommer behöva gå ner i vikt trots att han tidigare tävlat i lätt tungviktsdivisionen där gränsen ligger på 205 lb.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Jon JonesNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...