Jon "Bones" Jones

Jon Jones testar positivt i två nya dopingkontroller

✅ Stjärnan får fightas trots steroid-rester ✅ Så många pikogram har Jon Jones i kroppen

Sedan juli 2017 har små mångder M3-metaboliter, alltså rester av den anabola steroiden oral Turinabol, hittats i UFC-mästaren Jon Jones dopingtester. När det först uppdagades fick han en 15 månader lång avstängning – men sedan dess har steroid-resterna fortsatt dyka upp.

Stjärnan tilläts som känt möta den svenske utmanaren Alexander Gustafsson trots att han testade positivt i samband med matchen, efter att hela nyårsgalan UFC 232 flyttats från Las Vegas till Los Angeles.


RELATERAT: Jon Jones 5 bästa avslut


Klarade tre dopingtester – var positiv i två andra

Under torsdagskvällen avslöjade kommissionen i Nevada, NSAC, resultaten från de kontroller som gjorts inför helgens titelmatch mellan Anthony Smith på UFC 235 i Las Vegas. Och klart står att han fortfarande har ett antal pikogram i kroppen.

NSAC:s resultat är i linje med det vi sett på sistone, det vill säga att resterna “pulserar” och bara syns ibland. Jones testade nämligen positivt i två kontroller – men klarade tre andra test.

Så många pikogram har Jon Jones i kroppen

De två positiva testerna analyserades hos det WADA-ackrediterade labbet Sports Medicine and Research Laboratory (SMRTL) i Salt Lake City den 14 och 15 februari. Resultaten var 40 respektive 20 pikogram per milliliter.

Så länge Jones dopingtester fortsätter att hålla sig i linje med tidigare resultat så får han fortsätta tävla, enligt beslut från både kommissioner likväl som UFC:s antidoping-partner USADA. Matchen mot Smith blir med andra ord av som planerat.


LÄS MER: Jon Jones får fightas i Las Vegas – trots steroid-rester

LÄS OCKSÅ: Jeff Novitzky om Jon Jones: “Ingen har blivit testad mer än honom”


Är det rätt eller fel att låta Jon Jones tävla med rester av steroider i kroppen? Kommentera!

Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara