Jon Jones tränare föreslår svindlande summa för supermatch mot Ngannou

✔ Jämför honom med Conor McGregor ✔ "UFC behöver en superstjärna som Jon Jones"

Jon Jones är just nu i förhandling med UFC för att försöka säkra en supermatch mot tungviktsmästaren Francis Ngannou. Vad som står i vägen är pengar, och mycket av dem.

Den före detta lätt tungviktsmästaren “Bones” Jones har redan sagt att han inte tänker acceptera erbjudanden på tio miljoner dollar, över 87 miljoner kronor.

Enlig Jones så är en supermatch mot Ngannou värd mycket mer. UFC-chefen Dana White är dock en stenhård förhandlare och säger att det finns andra alternativ om Jones inte är villig att kliva in i buren för den summa som de erbjuder.

White gick till och med så långt som att antyda att Jones är rädd för att acceptera matchen mot Ngannou. Det blev starten på en lång tirad av Twitter-inlägg från Jones, där han bland annat uppmanade UFC att ge honom sparken.

Jones är ute efter att säkra karriärens största lön, men exakt hur mycket är ex-mästaren ute efter? När Jones tränare Mike Winkeljohn gästade Submission Radio så gav han en fingervisning på vilka summor som han tycker är rimliga för en match av denna magnitud.

– När jag tittar på de största matcherna… Jag tror att denna match lätt kan bli [lika stor som] några av de stora Mayweather-matcherna, sade Winkeljohn om Jones vs. Ngannou. Hur mycket tjänade Floyd Mayweather? Hundra miljoner? Något sådant.

– [Mayweather] var typ sin egen promoter. Jon måste dela det med UFC om man ser på pay-per-view-köp. Men jag förstår inte varför det inte skulle vara en match på femtio miljoner dollar. UFC skulle fortfarande tjäna storkovan[…].


MISSA INTE


UFC: Jon Jones vs Francis Ngannou

Det är ännu oklart vad UFC erbjuder ex-mästaren Jon Jones för en supermatch mot tungviktskungen Francis Ngannou. “Bones”  Jones relation med organisationen har pendlat fram och tillbaka under åren och stundtals varit extremt dålig.

En match mellan Jones och Ngannou skulle dock utan tvekan vara en av organisationens största genom tiderna. Obesegrade Jones har länge dominerat lätt tungviktsklassen och anses vara en av historiens bästa fighters.

Ngannou är i sin tur hetare än någonsin efter att ha besegrat Stipe Miocic och tagit sin plats i toppen av divisionen. Frågan är dock om UFC är villiga att betala Jones de stora summorna som han begär.

50 miljoner dollar är över 436 miljoner kronor och skulle vara den största utbetalningen i UFC, med stora marginaler! Det har exempelvis rapporterats att Conor McGregor fick en garantilön på fem miljoner dollar inför UFC 257, den största i organisationens historia.

“The Notorious” ska dock också fått en del av PPV-inkomsterna, vilket gjorde att han mångdubblade sin lön. Olika källor säger att McGregor tjänade mellan 20-30 miljoner dollar för sin förlust mot Dustin Poirier i början av 2021.

Jones tränare tror dock att McGregors tid är över och att Jones har vad som krävs för att ta hans plats.

 – UFC behöver en superstjärna som Jon Jones. Jag tror att Conor (McGregor) var den killen ett tag och att han nu har fallit av. De är de stora namnen som i slutändan tjänar pengar åt UFC.

Det är inte första gången som jämförelse görs med McGregor. Jones tog upp irländaren som exempel när han tidigt argumenterade för högre lön.

 – Om Conor McGregor vill ha mycket pengar, det är förväntat. Men om Jones Jones vill ha pengar, då är han rädd.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...