Jon Jones tränare om vem de vill möta i en återkomst till lätt tungvikt!

✔ Inget intresse av hatmatchen: "Han är inte den största utmaningen längre"

En av UFC:s mest dominanta mästare genom tiderna Jon Jones valde att överge sitt bälte i lätt tungviktsdivisionen i augusti förra året efter segern mot Dominick Reyes och annonserade strax därefter att han tänkte gå upp en viktklass för att jaga nya utmaningar och vinna tungviktstiteln.

Jones anses av många vara den bästa fightern genom tiderna och har satt rekord i antal titelförsvar i lätt tungviktsklassen. I dagsläget är han rankad nummer ett på UFC:s “Men’s pound for pound”-lista och många längtar efter Jones debut i den nya viktklassen.

Det var först tänkt att Jones skulle få en direkt titelmatch men efter komplikationer i förhandlingarna med UFC blev hans debut i tungvikt uppskjuten och det är i dagsläget oklart när han kommer gå sin första match i viktklassen

Inför titelmatchen på UFC 260 i mars detta år mellan den dåvarande mästaren Stipe Miocic och Francis Ngannou hade UFC-chefen Dana White gått ut med informationen att Jones skulle möta vinnaren.

Detta föll ihop efter att de sedan bokade in Derrick Lewis vs. Ciryl Gane om interimbältet. Och efter Ganes seger på UFC 265 förra helgen är det inplanerat att han kommer att bli nästa man att utmana Ngannou.


HETAST JUST NU


Jon Jones tränare om en potentiell återkomst till lätt tungvikt!

Stjärntränaren Mike Winkeljohn uttalade sig i en intervju med “Submission Radio” om vem de ser sig möta ifall Jones skulle återvända till lätt tungviktsdivisionen.

– I dagsläget hade det varit Jan Blachowicz vi vill möta, där finns det inga tvivel, sade Winkeljohn. Om Jones är motiverad att gå tillbaka till lätt tungvikt finns det inget intresse av att möta Israel Adesanya, han är inte den största utmaningen längre. Och Jones är ute efter utmaningar och förstår den riktiga världen. Jag ser inte logiken i ett möte mot Adesanya.

– Man kan snacka hur mycket man vill men bara för det betyder det inte att du är bäst. Det funkar när man är bäst och snackar, för att sälja matchen. Men Blachowicz är definitivt vårt alternativ men jag vet inte om det är vad Jones vill i dagsläget. Som jag sa, när Jones känner sig utmanad och pushar för fullt, det är då det är riktigt spännande för oss att vara med honom i gymmet.

Jones och Adesanya har tidigare haft flera dispyter med varandra över sociala medier och skickar ständigt pikar till varandra när de får läge i intervjuer. Det är en match fans sannolikt ser fram emot men om inte nuvarande situationen ändrar sig finns det en risk att vi går miste om matchen i framtiden.

 

Tror du vi någonsin kommer få se Jones vs. Adesanya?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Jon JonesNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...