Foton via Twitter/@ufc

RYSAREN: Jon Jones försvarar bältet – efter riktigt tufft krig!

✅ Dominanta mästaren nära att förlora titeln! ✅ Får hjälp att gå - efter galna fighten!

Alldeles nyss avgjordes den sista matchen på storgalan UFC 239: Jones vs. Santos i T-Mobile Arena i Las Vegas. Där fick vi se den dominanta UFC-mästaren Jon Jones försvara bältet mot den lätta tungviktens världsetta – knockoutartisten Thiago Santos.

Den första ronden var oerhört jämn, där bägge fighters landade bra träffar med händer och ben. I synnerhet Santos fick in ett gäng riktigt hårda smällar samt välplacerade bensparkar, men Jones höll överlag bra kontroll i buren och dikterade tempot under större delen av ronden.

I den andra ronden såg Santos ut att skada knät när han slängde en benspark. Hon såg instabil ut ett tag och skickades kort senare till marken av en hård kroppsspark från Jones. “Marreta” hämtade sig dock och bjöd återigen på en riktigt tuff rond där även han fick in ett flertal hårda slagkombinationer och ett par bra sparkar.

Skadan ställde till det för Santos

Rond tre innehöll även den en del fina träffar från bägge håll. Dock var det tydligt att Jones började ta över, med flera välplacerade sparkar mot ben, kropp och huvud – medan Santos blev allt tröttare och dessutom hade svårt att röra sig efter skadan från den andra ronden.

Den fjärde ronden fortsatte likt den tredje. Jones kunde kontrollera större delen av ronden, men även om Santos var trött och hade svårt att röra sig så var han hela tiden farlig. Santos fortsatte trots skadan att attackera benen med flera hårda bensparkar och fick även in ett par slag mot huvudet, men överlag var det Jones som dikterade och kom med varierade sparkattacker.

Jämnt in i det sista

I den femte och sista ronden hade Santos fortfarande svårt med balansen, men gav allt han hade kvar att ge. Och det gav utdelning. Santos var definitivt den som fick in de hårdare smällarna och han avslutade starkt i vad som mycket väl kunde ha varit matchens avgörande rond.

I slutändan avgjordes matchen dock av ett delat domslut – där två av de tre poängdomarna hade Jones som segrare.

Efter vinsten fick Jones hjälp av sina tränare för att kunna gå från buren.

Jones har nu vunnit totalt 13 titelmatcher, vilket sätter honom på delad förstaplats på listan över flest någonsin i UFC:s historia. Den förstaplatsen delar han med den Georges St-Pierre, tidigare mästare i weltervikt och mellanvikt.

Resultat och statistik

Officiellt resultat: (C) Jon Jones besegrade #1 Thiago Santos via delat domslut (47-48, 48-47, 48-47)


LÄS MER: UFC 239: Jones vs. Santos – Resultat & Statistik


 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC 239

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara