Jon Jones om helgens titelmatch: “Första Gustafsson-matchen var svårare”

✅ Jones förklarar varför han tycker han vann mot Reyes

Jon Jones skrev modern UFC-historia då han i helgen besegrade Dominick Reyes via enhälligt domslut och därmed blev den fighter med flest titelmatch-vinster i organisationen. Den amerikanska lätt tungviktsmästarens insatser har dock blivit ifrågasatta då han nu vunnit två titelmatcher i rad som många känner han lika gärna kunde ha förlorat.

I juli 2019 vann han ett delat domslut över Thiago Santos och efter helgens insats så är det många som frågar sig om “Bones” Jones dagar som mästare snart är över.

Efter matchen så kom Jones att hylla Reyes insats men avslöjade också att han inte tyckte att helgens titelmatch var den svåraste han tagit sig igenom under sin karriär.

I en pratstund med Aron Bronsteter så fick han frågan vilken match han tyckte var svårast: helgens match mot Reyes eller sin första match mot Sveriges egna Alexander “The Mauler” Gustafsson i september 2013:

 – Ärligt talat så tror jag första Gustafsson-matchen var svårare, svarade Jon Jones.

– Det är svårt att säga vad jag baserar det på, eftersom jag inte sett (Reyes) matchen än, men jag skulle nog säga att den första matchen mot Gustafsson var lite tuffare.

Reyes kom att pressa Jones hårt i de första ronderna och landade ett flertal hårda attacker, men Jones tyckte att han lyckades anpassa sig bra och vann de senare ronderna.

 – Han visade mig sina bästa vapen, och som ni kunde se, när matchen fortlöpte så lyckades jag hanterade dem mycket bättre.

Enligt Jones så gjorde nedtagningarna all skillnad i slutändan.

 – Jag vet att det var jämnt, men jag visste att mina nedtagningar skulle spela roll. Vi vet alla att nedtagningar inte är särskilt spännande, men de ger stora poäng i MMA.

Du kan se hela intervjun mellan Bronsteter och Jones här nedan:

Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara