Jon Jones utmanar Mike Tyson – har ett krav!

✔ Kaxiga svaret: "Lovar att inte bryta något"

UFC-stjärnan Jon Jones, 32, vill fightas mot boxningsikonen Mike Tyson, 53. Det framgår av den dominanta 93-kilosmästaren senaste inlägg på Instagram.

Utmaningen kommer som en reaktion till Tysons nyliga livesändning med Charlie Mack. Där kom nämligen Jones namn på tal när “Iron Mike” diskuterade lönerna i UFC – som blivit en het fråga i kampsportsvärlden på sistone.


LÄS MER: Här ställs UFC-bossen mot väggen – mitt i TV-sändningen!

LÄS OCKSÅ: Svenske stjärnans varning – till Mike Tyson


– Lyssna på det här, UFC är mer populärt än boxning, eller hur? Bättre tittarsiffror, eller hur? Men en UFC-fighter kommer aldrig bli rikare än en förstaklassfighter. För att tjäna 100 miljoner dollar, så behövde Conor McGregor möta Floyd Mayweather. Han skulle inte ens få det om han mötte Jon Jones. Jon Jones måste möta mig om han bill tjäna storsummor, sa Mike Tyson.

– Jag lyssnar, twittrade Jon Jones som svar till tungviktslegendaren.

Jon Jones vill möta Mike Tyson i både boxning och MMA

Därefter utvecklade Jones sina tankar om det hela, samtidigt som han framförde ett krav. För att boxas mot Tyson kräver nämligen “Bones” att de därefter möts i en “riktig fight” i UFC.

– Mike Tyson, jag boxas mot dig i ringen om du lovar att ge mig en riktig fight i oktagonen därefter, skriver Jon Jones på Instagram och tillägger:

– Eftersom jag respekterar dig så pass mycket, så lovar jag att inte bryta något på dig.

Skjuter ner Dominick Reyes-rematch: “Försöker få betalt”

Jones har inte gjort någon hemlighet av att han är på jakt efter större matcher och högre löner. Detta har också lett till en stor konflikt mellan honom och UFC, som eskalerat till hot om att lämna ifrån sig världstiteln och kliva iväg från sporten.

Då den föreslagna superfighten i tungvikt mot knockoutartisten Francis Ngannou inte längre verkar aktuell – åtminstone i nuläget – så ser Jones nu sin chans att fightas mot den tidigare boxningsvärldsmästaren Tyson istället, och på så sätt dra in storkovan.

– Jag försöker få betalt. Jag har slagit okända fighters i flera år, tillägger Jones i kommentarsfältet på Instagram, där en person skriver att han istället borde ge Dominick Reyes en rematch om UFC-bältet, efter det kontroversiella domslutet som gav Jones segern med knapp marginal i hans senaste titelfight.

Det finns förstås mycket som talar emot att en match mellan Jones och Tyson faktiskt skulle kunna bli verklighet. Bortom faktumet att det skiljer mer än 20 år i ålder mellan dem, så har Tyson också sagt att syftet med hans stundande comeback är att gå uppvisningsmatcher för välgörenhet.

Mike Tyson (vänster) och Jon Jones (höger). Kan en crossover-fight verkligen vara möjlig? Foto: Joe Camporeale/Kirby Lee-USA TODAY Sports


RELATERAT: Anledningen till Mike Tysons comeback kommer ge dig rysningar


 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Jon JonesMike TysonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara