Jon Jones vill ha titelmatch mot Francis Ngannou – på ett villkor!

✔ Supermatchen är på gång!

Ex-mästaren Jon Jones håller på att förbereda sig inför en flytt upp till tungvikt och tar nu sikte på den nykrönta mästaren Francis Ngannou.

“The Predator” Ngannou tog hem ytterligare en imponerande KO-vinst då han avslutade Stipe Miocic under UFC 260. Det var hans femte raka TKO/KO-vinst och han har nu tungviktsbältet kring sin midja.

Efter vinsten så spekulerades det om Miocic kommer att få en omedelbar returmatch. De har nu vunnit varsin match då Miocic vann via enhälligt domslut i början av 2018.

Allt tyder dock på att den för detta lätt tungviktsmästaren “Bones” Jones kommer att möta Ngannou härnäst. UFC-chefen Dana White hade redan sagt att planen var att låta Jones slåss om tungviktsbältet i sin divisionsdebut. Efter Ngannous vinst tog Jones till Twitter för att försäkra fansen om att han vill ha matchen.

Jones gjorde det dock klart att han har ett viktigt krav: pengar!

 – Om någon undrar om jag vill ha matchen så är svaret ja, skrev Jon Jones. Jag vill också väldigt gärna ha betalt.

Det är långt ifrån första gången som Jones pratar om att få mer betalt. Han har tidigare hamnat i bråk med UFC över just sin lön och han har flera gånger hotat att lämna sporten om han inte får mer betalt.


RELATERAT


UFC: Francis Ngannou vs Jon Jones

Skulle Jones få matchen kommer han att få chansen att lägga händerna på ytterligare ett UFC-bälte. Han har redan dominerat lätt tungviktsklassen under många år och tagit plats som en av historiens främsta fighters.

Med en vinst över Ngannou skulle han utan tvekan ta sin rättmätiga plats i toppen. Ngannou är dock en svår nöt att knäcka och har dessutom visat att han utvecklats sedan hans två förluster i början och mitten av 2018.

Medan Jones är känd för sina atletiska förmågor och höga fight-IQ så har Ngannou gjort sig ett namn som en fruktad knockout-kung. Av sina elva UFC-vinster så har Ngannou avslutat alla sina motståndare och endast en via submission.

Jones har i sin tur aldrig förlorat en match, förutom en kontroversiell förlust via diskvalificering i december 2009. Hans senaste matcher har dock varit väldigt jämna och det är många som anser att han förlorade vissa av dem. Det skulle dock vara snabbt glömt om han besegrar Ngannou.

 

Vill du se Jones möta Ngannou?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Francis NgannouJon JonesSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...