Därför tror “DC” att Jones besegrar Gustafsson: “Har mött båda, och …”

EXTRA ✅ Cormier har ingen tro på svensken inför titelmötet: "Är inte riktigt sant vad gäller honom"

Daniel Cormier gör sitt andra titelförsvar i tungvikt under natten till söndag svensk tid. Detta när han tar sig an Derrick Lewis i huvudmatchen på UFC 230.

UFC 230: Cormier vs. Lewis – Matchkortet, Tiderna och Oddsen

Detta hindrar honom dock inte för att uttala sig om en annan snart kommande titelfight – nämligen den mellan Alexander Gustafsson och Jon Jones. De båda toppnamnen gör upp om det lätta tungviktsbältet på UFC 232 den 29 december.

Har mött båda tidigare

Och enligt Cormier – som har mött både Jones och Gustafsson – vore det en skräll ifall Jones inte tog hem matchen mot svensken. “DC” besegrade själv Gustafsson via delat domslut, ett resultat som han menar inte återspeglar matchbilden.

Jones, däremot, har besegrat honom två gånger (den senaste förlusten omvandlades senare till no contest).

– Jag tror att Jones vinner. Jag har mött båda två, och vad gäller Alexander lyckades han inte skada mig, förutom det där knäet i den tredje ronden. Det var en rond som jag vann fram tills det där knäet träffade, säger Cormier.

Alexander "The Mauler" Gustafsson gav mästaren Daniel Cormier en av sina tuffaste matcher någonsin på UFC 192. Trots en stark insats i vad som blev en "Fight of the Year"-nominerad match, så förlorade dock svensken via delat domslut efter fem ronders krig. Foto: Troy Taormina-USA TODAY Sports

Alexander “The Mauler” Gustafsson gav mästaren Daniel Cormier en av sina tuffaste matcher någonsin på UFC 192. Trots en stark insats i vad som blev en “Fight of the Year”-nominerad match förlorade svensken via delat domslut efter fem ronders krig. Foto: Troy Taormina-USA TODAY Sports

“En bra fighter, men …”

Dessutom, menar Cormier, är Jones en bra mycket farligare framtida motståndare för honom själv.

Läs mer: Snabbmatskedjor väljer sida mellan “DC” och Derrick Lewis

“DC” håller fortfarande det lätta tungviktsbältet fram tills UFC 232, men mycket talar för att att det blir en match mellan honom och vinnaren mellan Jones och Gustafsson i framtiden.

– Gustafsson är en bra fighter. Han kommer att utmana Jones på sätt jag inte kan. Men jag tycker att Jones helt enkelt är bättre. Jag vet att det finns saker jag måste passa mig för när jag möter Jones, och detsamma är inte riktigt sant vad gäller Alex, avslutar Cormier.

Kategorier
Senaste NyttUFC 232

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...