Jorge Masvidal avslöjar – här är Dana Whites aggressiva förhandlingstekniker

✔ Masvidal om samtalet - från UFC-chefen ✔ "Gamebred" går också till attack - mot sina UFC-kollegor

Topprankade welterviktaren Jorge Masvidal har hamnat i clinch med UFC och Dana White över pengar. Fejden har pågått under en längre tid och innefattar även superstjärnorna Conor McGregor och lätt tungviktsmästaren Jon Jones.

Medan McGregor gått så långt som att säga att han pensionerar sig från sporten så har “Bones” Jones meddelat att han lämnar ifrån sig sin titel. Masvidal har i sin tur bett om att bli frisläppt från sitt kontrakt utan vidare framgång.

I takt med att allt fler UFC-fighters delar sina erfarenheter så börjar fans få en allt mer nyanserad inblick i sporten. Ett flertal UFC-veteraner har bland annat gått till stark kritik mot organisationens före detta matchmäklare Joe Silva och anklagat honom för härskartekniker.

Nu öppnar “Gamebred” Masvidal upp om White och de “aggressiva förhandlingarna” som ledde upp till att han är i ett nytt UFC-kontrakt. Masvidal säger att han blev erbjuden en titelmatch mot Kamaru Usman, men att han inte fick sina lönekrav uppfyllda.

 – Jag har redan förklarat varför jag skrev på ett nytt kontrakt. Det var antingen “ta det eller inte” och därmed inte få betalt. Jag skulle ha skrivit på ännu ett kontrakt om det varit i god tro.

[Dana White] ringde mig natten innan han ville annonsera matchen och sa att jag antingen kunde ta det eller lämna det. Det är inte att förhandla, det är utpressa.


Relaterat till Jorge Masvidal och Dana White:


Jorge Masvidal kritiserar sina kollegor

“Gamebred” Masvidal går även till attack till några av sina UFC-kollegor som kommenterar galorna.

Utan att nämna några namn så säger Masvidal att det inte finns någon i MMA-världen som har lika mycket erfarenhet som honom.

 – Till er “vita riddare” som har kommentarsjobb med UFC och säger “slåss bara”.

Ni borde skämmas över att kalla er själva aktiva eller före detta fighters. Ingen av er har gjort det lika länge som jag eller på mitt sätt. Det finns en anledning till att ni “kommenterar.”

Masvidal har inte tävlat sedan november 2019 då han besegrade Nate Diaz, hans tredje raka TKO/KO-seger.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Jorge MasvidalSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...