En sista staredown: Här står Usman och Masvidal öga mot öga!

✔ UFC-bossen: "Trendar som Khabib-McGregor"

De har testats för covid-19 flera gånger och klarat sina invägningar . Nu är det bara några timmar kvar till storgalan UFC 251 då vi äntligen kommer att få se superstjärnan och BMF-mästaren Jorge Masvidal utmana om världstiteln i weltervikt, mot den regerande UFC-mästaren Kamaru Usman.

Masvidal, även känd som “Gamebred”, har efter ett succéår 2019 blivit en av UFC:s allra största stjärnor. Detta märktes av direkt när han ersatte den tilltänkta titelutmanaren Gilbert Burns och hoppade in på bara sex dagars varsel, då Burns visade sig ha smittats av coronaviruset.

Enligt UFC:s vd Dana White visar siffrorna att Usman vs. Masvidal närmar sig samma fanintresse som Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor – matchen som just nu innehar UFC-rekordet gällande pay-per-view i Nordamerika.

– Den här matchen trendar högre än en Conor McGregor-fight. Det enda som är jämförbart med den här matchen är Conor-Khabib, sa Dana White till reportrar på plats under den officiella invägningen.

Masvidal tillfrågades senare om Whites kommentar och konstaterade då:

– Du vet varför va? För att jag är på det här jävla kortet.

Masvidal avslutade sedan sin egen pressträff mitt under en reporters fråga.

Video: Kamaru Usman och Jorge Masvidal i en sista face off

Efter fredagens invägning fick vi se Usman, Masvidal och alla andra fighters stirra ner varandra en sista gång inför matcherna på UFC 251.

Samtliga staredowns går att se i videoklippet nedan (via YouTube):

UFC 252: Usman vs. Masvidal går av stapeln på så kallade “Fight Island” i Abu Dhabi i natt. Galan startar vid midnatt och Usman vs. Masvidal väntas börja omkring 06.00 söndag morgon. Mer information om storgalan – som även bjuder på två andra titelmatcher och flera toppmöten – hittar du här.

Kategorier
Jorge MasvidalKamaru UsmanSenaste NyttUFC 251

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara