Uppgifter: Jorge Masvidal kan rädda UFC 251 – förhandlingar pågår!

✔ Ny titelfight i görningen! ✔ Superstjärnan redo att hoppa in mot Usman! ✔ En vecka kvar till storgalan

Världsettan Gilbert Burns tvingades dra sig ur titelfighten mot UFC-mästaren Kamaru Usman, efter att ha testat positivt för covid-19. Nu verkar det som att superstjärnan Jorge Masvidal kan hoppa in och rädda nästa veckas storgala.

Enligt uppgifter till ESPN pågår nämligen seriösa förhandlingar för att boka Usman vs. Masvidal som ny huvudfight för UFC 251.


LÄS MER: UFC 251: Titelutmanaren testar positivt för covid-19 – huvudmatchen ställs in

LÄS OCKSÅ: UFC-fighters testar positivt för coronaviruset – galan tappar flera matcher


“Gamebred” var redan tänkt att utmana Usman om mästarbältet, innan en stor lönekonflikt uppstod vilket istället ledde till att Burns togs in som ersättare. Nu finns dock nya hopp att äntligen få till den efterlängtade titelmatchen i weltervikt, i sista minuten.

“Enligt källor är det långt ifrån färdigställt, men diskussioner förs just nu och bägge parter känner att det är möjligt att få till matchen,” skriver ESPN-insidern Ariel Helwani.

Jorge Masvidal klarade första coronatestet

Masvidal gjorde ett antikroppstest för coronavirus under lördagen, som han passerade. Testet visar om en person har haft covid-19 tidigare – men däremot inte aktuellt smittillstånd. Om titelfighten bokas väntar åtminstone tre andra coronatester, precis som för alla andra fighters som ska tävla de närmsta veckorna.

Masvidal var senast aktuell på UFC 244 i november, då han besegrade Nate Diaz via teknisk knockout för att vinna UFC:s första och enda BMF-bälte. Vinsten var hans tredje i rad under 2019 – vilket gav honom utmärkelser som årets fighter hos flera mediasidor.

Usman gjorde sitt senaste titelförsvar på UFC 245 i december, när han avslutade Colby Covington via TKO i efter ett spännande krig. “The Nigerian Nightmare” har vunnit hela 15 matcher på raken, varav elva i UFC.

UFC 251 äger rum i Abu Dhabi, på den världsledande MMA-organisationens så kallade “Fight Island” den elfte juli. Galan bjuder även på titelmatcher mellan Alexander Volkanovski och Max Holloway samt Petr Yan och Jose Aldo. Det återstår att se om Usman vs. Masvidal färdigställs.

Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal är inte officiellt bokad, men läget ser just nu ljust ut enligt ESPN:s källor. Foto: Stephen R. Sylvanie/Sarah Stier-USA TODAY Sports


RELATERAT: Kolla in MÄKTIGA trailern inför UFC Fight Island!


 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Jorge MasvidalKamaru UsmanSenaste NyttUFC 251

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara