Jorge Masvidal siktar på comeback — dissar Leon Edwards: “Ingen riktig fighter”

✔ "Gamebred" har börjat smida planer - vill ha toppmatch!

Jorge “Gamebred” Masvidal siktar på att slåss igen till hösten och planerar redan nu vägen upp till toppen av welterviktsklassen.

– Vem som helst i topp 5 som är redo i november eller oktober, den personens huvud är jag ute efter, säger Masvidal via TheMacLife.

Masvidal, sjunderankad i UFC:s welterviktsklass, är en av de mest populära MMA-profilerna i världen och de flesta atleter skulle inte tacka nej till en match mot honom.

Tredjerankade Leon Edward är en av dem som sagt sig vara villig att möta “Gamebred”. Med tanke på att dem redan hamnat i bråk bakom kulisserna på ett UFC-event så vore det en vettig match.

När Masvidal får frågan om Edwards och senaste vinst över Nate Diaz på UFC 263 verkar han till en början imponerad, men sen kommer sågningen.

– Det var en bra fajt, bra gjort, tyckte jag. Leon gör vad han gör och fortsätter be om mer pengar, men han är ingen avslutare. Han är ingen fajter, sade Masvidal.

– Han var inte villig att utsätta sig själv för risken att få avslutet. Det är därför jag inte tycker han är i positionen han vill vara i, för att han går inte ut och försöker slåss varenda sekund av varenda minut, fortsatte Masvidal om Edwards.

 HETAST JUST NU


Jorge Masvidal vs Leon Edwards?

Masvidal förlorade sin senaste match mot den regerande welterviktsmästaren Kamaru Usman. I titelmatchen som ägde rum 24 april i Florida avslutades han via knockout i andra ronden.

Även matchen innan det, den 12 juli 2020, förlorade han mot Usman. Den gången via enhälligt domslut.

Leon Edwards kommer dock ifrån en imponerande vinst mot Diaz, även om Edwards var illa ute i femte ronden var det en bra seger. Matchen gick alla fem ronder ut och Edwards vann på enhälligt domslut.

Trots att de två har olika matchfacit och är i olika skeden av sin karriär är en match mellan de två lockande. Edwards har ännu inte slagits om titeln men i dagsläget verkar Colby Covington vara näst på tur om en titelmatch. Det gör ett eventuellt möte mellan Masvidal och Edwards mer aktuellt, och till hösten kanske en verklighet för MMA-fantaster.

 

Vill du se Masvidal vs Edwards?

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Jorge MasvidalKamaru UsmanSenaste Nytt

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...